Bidé, bidet

Nézet:
Sorrend:
-3%
Brilla fali bidet
Brilla fali bidet
RRP: 67 000 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
64 990 Ft
-15%
Cubito fali bidé
Cubito fali bidé
RRP: 99 950 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
84 990 Ft
-15%
Lyra Plus bidé
Lyra Plus bidé méretei
RRP: 45 010 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
38 290 Ft
-15%
Mio fali bidet
Mio fali bidet
RRP: 85 830 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
72 990 Ft
-50%
Olivia fali bidet
Olivia fali bidet méretrajz
RRP: 79 900 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
39 950 Ft
-3%
PACO fali bidet
PACO fali bidet
RRP: 70 000 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
67 900 Ft
-5%
Sophia fali bidet fotó
Sophia fali bidet
RRP: 76 900 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
73 050 Ft

A bidé elsőre talán egy felesleges luxus cikknek tűnik, pedig nélkülözhetetlen szerepe van az alapvető higiénia megőrzésében. Egészségmegőrző szerepéről azonban nem sokan tudnak, ezért nem meglepő, hogy még mindig kevés az olyan háztartás, ahol a bidének is jut hely. Ha még neked sincs bidéd, ideje beszerezni egyet. A bidé használata egyszerű, könnyen beszerelhető, és segít megóvni az egészséget. Miért mondanál nemet?

Mi az a bidé?

A bidé egy francia eredetű szóból (bidet) származik, eredeti jelentése “póni”. Maga az eszköz is Franciaországból ered, a királyi család bútorgyártójának tulajdonítják a feltalálását. Az első bidét a 18. század elején alkották meg. Ekkoriban megnőtt az igény a megfelelő higiénia fenntartására, ezért szükség volt valamire, amivel az intim testrészeket tudták alaposan tisztítani. A kezdeti bidék egy emelvényen voltak, a használójuk pedig szétterpesztett lábbal ült rajta, akár csak a nyeregben. Innen a különleges neve.

A bidét először a nők használták a menstruáció ideje alatt, de később az alapvető higiénia részévé vált. Ma már szinte a legtöbb országban ismeretes a bidé, de még mindig kevesen tulajdonítanak neki kellő jelentőséget. Ez sajnos hazánkban sincs másképp. Mindazonáltal, fontos lenne, hogy minden háztartásban helyet kapjon, mert ezzel nem csak a tisztálkodást könnyítjük meg, de a környezetünket is óvhatjuk.

Miért van szükség bidére?

A bidé egy olyan eszköz, amelynek segítségével könnyebben és alaposabban tisztíthatjuk az intim testrészeket. Mindezt a bidéből jövő vízsugár teszi lehetővé. Erre azért van szükség, mert a wc használata közben, a bélsárral együtt rengeteg baktérium is távozik belőlünk. Amennyiben ezeket a baktériumokat nem tudjuk maradéktalanul eltüntetni a végbél környékéről, komoly fertőzéseket okozhatnak. A wc papíros tisztítás sajnos nem elég hatékony, a papírral ugyanis csak felitatjuk a szennyeződést. Ezzel szemben a víz képes teljesen lemosni.

A bidé szintén rendkívül hasznos, ha valaki épp aranyérrel küzd. A vízzel történő tisztítás nem csak az aranyér kezelésében, de az állapotromlás megelőzésében is nagy segítséget jelent. Azt pedig már korábban is említettük, hogy a nők számára is igen praktikus a menstruációs időszak során. A menzesz ideje alatt fokozottan ügyelni kell a mosakodásra, a bidé pedig pontosan erre lett kitalálva.

Amennyi előnye van a bidének, pont olyan egyszerű használni. MIndössze néhány dolgot kell betartani. Az első, hogy a nagyobb szennyeződéseket még a wc-n távolítsuk el. Ezután állítsuk be a bidé szabályozójával a megfelelő víznyomást és a víz hőmérsékletét. A hőmérsékletet érdemes először alacsonyabbra állítani, és csak használat közben megemelni, így elkerülhető az intim testrészek leforrázása. Végül pedig helyezkedjünk el a bidén a szabályzóval háttal, vagy szemben. Ezután nincs más dolgunk, mint alaposan leöblíteni magunkat.

A bidé különböző típusai

A bidének szá,os különböző típusa létezik, de a célja mindegyiknek ugyanaz: lehetővé teszi, hogy vízzel tisztítsuk le az intim testrészeinket. A víz nem csak alaposabb munkát végez, de kíméletesebb is a bőrrel, nem fogja úgy felsérteni, mint a wc papír. De lássuk, hogy milyen típusú bidék közül lehet választani.

Különálló bidé

A különálló bidé ránézésre egy wc csésze és egy mosdókagyló keveréke. Nagyobb fürdőszobába való, ahol jut neki elég hely.

Wc és bidé egy porcelánban

Ha kicsi a fürdőszobánk, és már nincs elég hely egy bidének, választhatunk olyan wc-t, ahol a bidé fúvókái a wc csésze porcelánjába van beleépítve.

Bidés wc-ülőke

A bidés wc ülőke egy olyan hideg-meleg vizes készülékkel ellátott ülőke, amely képes bidé funkciókat betölteni.

Mobil bidé

Ez a változat könnyen hordozható, hétvégi házba, vagy nyaralóba is magunkkal vihetjük.

Elektromos luxus bidé

Az elektromos bidéket elég hideg vízre rákötni, a vízmelegítés ugyanis magában a szerkezetben történik.

Távirányítós luxus bidé

Ez a változat kifejezetten hasznos mozgáskorlátozottak számára, hiszen a távirányító nagyban megkönnyíti a bidé használatát.

A bidé beszerelése

Ha elérkeztünk a bidé beszereléséhez, érdemes szakembert hívni, még akkor is, ha nem tűnik nehéznek. Fontos, hogy úgy helyezzük el a bidét, hogy a porcelán test takarja a vízvezetékeket és csatlakozásokat. A különálló bidéknek két fajtája van: álló és falra szerelhető. A bidé csaptelepét egyszerűen csatlakoztathatjuk a kimenethez, miután átfűztük a porcelán testen.

Mi alapján válasszak bidét?

Ha meghoztuk a kedvet a bidékhez, nézz körül nálunk! Kínálatunkban széles választékú bidé áll a rendelkezésedre. Akril bidéink között találsz feketét, fehéret, állót, és falra szerelhető bidét is. Amennyiben nincs elég hely egy új bidének, válassz egy wc-vel egybeépített bidét, vagy egy bidés wc ülőkét. Mindenre találunk megoldást, mert nem szeretnénk, hogy bárki is meg legyen fosztva a tökéletes tisztálkodástól.