Blog

Fürdőkád méretek - hogyan válaszd ki az ideálisat?

A fürdőzés hagyománya hosszú múltra tekint vissza. A fizikai és mentális egészségre gyakorolt jó hatásait hamar felfedezték, nem véletlen tehát, hogy annyi kultúra épült a fürdésre. Ma is jól esik kiáztatni magunkat egy hosszú, stresszes nap után. A különféle fürdőkád méretek lehetővé teszik, hogy a fürdés mindannyiunk számára egyedi élmény legyen. Összeszedtünk néhány fontos szempontot, amit figyelembe kell venni, ha fürdőkád vásárlás előtt állsz.

A panel fürdőszoba felújítás rejtelmei

A panel fürdőszoba felújítása alapos tervezést igényel, rengeteg tényezőt kell szem előtt tartani. Emiatt a legjobb megoldás, ha szakembert hívunk, aki rendelkezik megfelelő tapasztalattal ilyen téren. Ennek ugyan meg kell fizetni az árát, de cserébe nem nekünk kell bajlódni vele. Azt azonban nem árt tudni, hogy mire is számítsunk, ha a panel fürdőszobánk felújítása mellett döntünk.

Kicsi fürdőszoba ötletek: top 10 megoldás

Legyen bármilyen kicsi lakásunk vagy házunk, vannak olyan alapvető helyiségek, amik nélkül ma már nehezen tudnánk meglenni. Ilyen a mosdó, a fürdőszoba és a konyha.

A szaniter jelentése és fajtái

Ha fürdőszoba felújításába vagy építésébe fogunk, akkor hamar találkozhatunk a szaniter kifejezéssel. Láthatjuk boltok feliratában, az interneten, újságokban.

Épített zuhany kialakítása: mire figyelj?

Ha igazán egyedi és az adott tér adottságainak minden szempontból megfelelő fürdőszobát szeretnél, akkor ehhez az első lépés egy épített zuhany kialakítása. Ennél a változatnál ugyanis nem egy kész kabint teszel be a fürdő valamelyik sarkába. 

Modern fürdőszoba: tippek, ötletek

Vintage, artdeco, mediterrán, klasszikus… Csak néhány stílusirányzat, ami a fürdőszobák berendezésében is megjelenik. Mint minden területen, itt is vannak különböző színek, formák, megoldások, amik összességében mind más benyomást keltenek. A modern fürdőszoba például a letisztultság és a technika ötvözetét jelenti.

A fürdőszoba-felújítás menete 5 lépésben

Nagyobb lett a család? Nem megfelelőek a víz- és villanyvezetékek? A több éves használat következtében amortizálódott a fürdőszoba? Mindhárom esetben szükség lehet a fürdőszoba felújítására, sőt ezeken kívül még sok más ok is motiválhatja az átalakítást.

A legjobb fürdőszoba ötletek: top 20

Akár most vágsz bele a fürdőszobád megtervezésébe, akár egy alapos átalakítás vagy felújítás előtt álltok, mindenképp hasznos körbenézni először, hogy milyen megoldások léteznek.

A zuhanykabin lefolyó tisztítása

Sok oka lehet annak, ha a zuhanykabin lefolyója eldugul. Természetesen mindig valamilyen oda nem illő tárgy okozza a problémát.

Zuhanykabin szigetelés szakszerűen

Nem csupán a garancia miatt szerencsés, ha a zuhanykabin beépítését szakember végzi, hanem annak szempontjából is, hogy később se legyen probléma a szigeteléssel és ne ázzon el a fürdőszoba.

A finn szauna előnyei és más infók

Finn szaunának nevezzük azt, amikor beülünk a meleg, párás szauna házikóba, fülkébe, és az izzó kövekre ráöntünk egy kis illóolajos vizet, leülünk és élvezzük a nedves forróságot. Érdekel milyen előnyei vannak a finn szaunának, ami megéri ezt a forró izzadást?

A vízköves zuhanykabin tisztítása

Magyarországon meglehetősen magas a csapvíz vízkő tartalma. A vízkő és a szappanlerakódások sajnos nagyon kevés használat után is rövid időn belül elrondíthatják a zuhanykabin üveg falát.

A legjobb zuhanykabin kiválasztása 3 lépésben

Aki zuhanykabint szeretne vásárolni, nincsen könnyű dolga. A zuhanykabinok sokféle formában, sokféle méretben kaphatóak. Sok zuhanykabin típusból lehet választani. Mindenkinek más típus lehet az ideális. Ezért érdemes a vásárlás előtt megtervezni, hogy konkrétan milyenre van szükségünk.

Jakuzzi vásárlás: fontos szempontok

Ha van jacuzzi, az azt jelenti, hogy bármikor elmerülhetünk a melegvízben, ami pezseg és masszíroz. Nem csupán egy kád meleg víz, hanem egy élmény, ami minden alkalommal jókedvet ad, és egy masszázst, ami javítja az egészségünket.

2023.05.22 13:37
Zuhanykabin csere: kisokos

A fürdőszoba egyik legnagyobb eleme a zuhanykabin. Optimális esetben tartós, strapabíró darab, jól elhelyezve a fürdőszobában. De mi történik, ha mégis úgy alakul, hogy cserélni kell? Szakemberrel cseréltessük ki, vagy álljunk neki mi magunk? Ezt a témát fogjuk alaposan körbejárni.

Szaniter blog
2023.03.27 11:37

A Szaniterblog.hu egy olyan internetes szakmai kiadvány, amely a szaniter eszközök és berendezések világába enged bepillantást az érdeklődők számára.

A weboldal a szakemberek és az érdeklődő laikusok egyaránt számára kínál érdekes és informatív tartalmakat a témában.

Az oldal legfontosabb célja, hogy kiváló minőségű szakmai információkkal lássa el olvasóit, melyek segítségével megismerhetik a legújabb trendeket és a legjobb gyakorlatokat az összeszerelésekről és a költséghatékony megoldásokról a szaniterberendezéseket illetően.

Az olvasók számára lehetőséget nyújtunk rá, hogy gyakorlati tanácsokat kapjanak, melyekkel felkészülten állhatnak szemben az otthoni szaniterekkel kapcsolatos kihívásokkal.

2020.06.17 13:05

Csodálatos dolog a szép új zuhanykabin, igazi csillogó dísze a fürdőszobánknak. Azonban ha később is elégedetten szeretnénk végignézni rajta, oda kell figyelnünk, hogy a vizes helyiségekre jellemző penész és vízkő ne tehessen kárt benne.

Bizonyára nem könnyű megtalálni a megfelelőt a zuhanykabin típusok között, hiszen forma, anyagminőség és stílus szerint is megkülönböztethetik a piacon kapható termékeket. Persze, legfőképpen a rendelkezésre álló hely, illetve a fürdőszoba adottságai határozzák meg, hogy milyen zuhanykabint érdemes választanunk. Igyekeztem ezért összegyűjteni néhány olyan információt, melyek révén esetleg ötleteket adhatunk a választást illetően.