Zuhanyfal

Ha szeretne Ön is fürdőszobájában divatos megjelenésű és kiemelt komfortérzetet szavatoló beépített zuhanyfülkét kialakítani, webáruházunkban biztosan megtalálja hozzá a megfelelő méretű és formájú üveg zuhanyfalat. A biztonsági üvegből készült termékek átlátszó vagy nyomtatott biztonsági fóliás változatban is elérhetők, a vízlepergető réteg pedig a higiéniát és az esztétikus megjelenést biztosítja. Ismerje meg az egyedi zuhanyfalak paramétereit és előnyeit, majd rendelje meg kényelmesen, online a fürdőszobájába tökéletesen illő darabot!

MINŐSÉGI KIVITELŰ, ELEGÁNS ÜVEG ZUHANYFALAK

Míg kis vagy közepes alapterületű fürdőszobákban elsősorban a kész elemekből készült, nagy stílus- és méretválasztékban kapható zuhanykabinok alkalmazása a javallott, nagyobb fürdőhelyiségben már arra is lehetőségünk nyílik, hogy beépített zuhanyfülkét alakítsunk ki. Ha ilyen zuhanyzót tervezünk, rendkívül nagy szabadságot kapunk mind az elrendezést és méretezést, mind az anyaghasználatot illetően. Ennek a megoldásnak további előnye, hogy a fürdőszoba egységes stílusába beleolvadva hozhatunk létre elegáns, egyszersmind praktikus és komfortos fürdési lehetőséget biztosító zuhanyzót.

Zuhanyfülkék beépítése

A zuhanyfülkék beépítése persze nem egyszerű feladat, így különösen nagy segítséget nyújthat, ha bizonyos elemeket nem egyénileg kell legyártatnunk. Webáruházunkban a padlóba építhető folyókás zuhanytálcák mellett megannyi stílusú és méretű zuhanyfal közül válogathat, amelyek Önnek is megkönnyíthetik a zuhanyfülke tervezést, miközben – rugalmas alkalmazhatóságuk révén – a személyre szabott kialakítás széles körű lehetőségeit cseppet sem csorbítják.

Mi az a zuhanyfal?

A zuhanyfal egyszerű, mégis fontos kiegészítője lehet a fürdőszobának. Tulajdonképpen egyetlen üvegfalról van szó, ami elválasztja a tusolót a szoba többi részétől. Ellentétben a zuhanykabbinal itt nincs zárt tér, nincs ajtó, amit nyitni, csukni kell. A zuhanyfal egy legalább 6 milliméteres edzett üvegből áll, amit teleszkópos távtartóval rögzíthetünk a kívánt távolságban.

Minőségi kivitelű üveg zuhanyfalaink kitűnő választást jelentenek számos zuhanyfülke típushoz – legyen szó szögletes zuhanytálcával kialakított, egyik oldalán nyitott fülkéről vagy éppen a padlóburkolatba teljesen beleolvadó, mindkét oldalról megközelíthető, „besétálós” zuhanyzóról.

Zuhanyfalaink maximálisan megbízható biztonsági üvegből készültek, stabilitásukról pedig típustól függően vagy a szemközti falfelületre csatlakozó rozsdamentes acél tartókonzol, vagy a fali rögzítő profil gondoskodik. Az üvegek alján lévő szilikon tömítés pedig azt is szavatolja, hogy semmiképp ne folyjon ki a víz a zuhanyzó területén kívülre.

Zuhanyfalat vagy kész zuhanykabint válasszak?

Mindkét választásnak megvannak a maga előnyei, amiket rangsorolnunk kell, mielőtt meghozzuk a végső döntést.

Kezdjük a zuhanyfallal. Az elsősorban a modern, minimalista fürdőszobákkal asszociált beépített zuhanyfülke valójában szinte minden stílusú fürdőhelyiségben jól mutat, arról nem is beszélve, hogy használata minden más megoldással összevetve sokkal kényelmesebb, és ezáltal igazi felfrissülést nyújtó fürdési élményt biztosítanak.

A nagyobb hely miatt több lehetőségünk van extra elemek beépítéséhez, mint például egy esőztető fej. A zuhanyfülke takarítása is jóval egyszerűbb, hiszen egy felmosás és áttörlés is bőven elegendő. Nem penészedik annyira, így tartósabb, mint egy zuhanykabin.

Mindennek ellenére a zuhanykabin is nagyszerű választás lehet. Leginkább azért, mert nem kell aggódni a megfelelő vízelvezetés miatt. Míg a beépített zuhanyfülkénél gondosan meg kell tervezni a lejtést, addig a zuhanykabin biztosítja, hogy ne árasszuk el a fürdőszobát. Mivel a víz gyorsan lefolyik, a kabinban kisebb a csúszásveszély.

Végül, az árakat is figyelembe kell venni. Ugyan a tartós zuhanykabin sem olcsó, mégsem kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlni, mint a beépített zuhanyfülke esetén. Ráadásul, ha a zuhanykabin mellett döntünk, gondolkodnunk sem kell túl sokat, hiszen kész termékek közül választhatunk.

A zuhanyfalak fő típusai

Ha személyes preferenciáihoz remekül passzoló, egyedi zuhanyfalat, elegáns fekete zuhanyfalat vagy könnyen tisztántartható, esztétikus matt zuhanyfalat keres, itt jó helyen jár.

A walk-in, avagy a besétálós zuhanyfalak

Ha egyedi zuhanyfalakról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a modern fürdők új eleme, a Walk-in zuhanyfalak mellett sem. Ezen modellek egyik legnagyobb előnye, hogy maximálisan a felhasználó igényeihez igazíthatóak, így kompromisszummentes, de dizájnos megoldást jelenthetnek a legtöbb fürdőszobába. Éppen egyszerűségükben rejlik nagyszerűségük; miközben letisztult, elegáns kiegészítői a vizes helyiségnek, rendkívül praktikusak is. Nem törik meg, sokkal inkább optikailag tágítják a teret, így a kisebb alapterületű fürdőszobákkal valódi csodát művelnek.

A „besétálós” zuhanyfülkék kizárólag falazott felületekkel is kialakíthatóak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb házban vagy lakásban a falsíkok helyzete miatt erre nincs lehetőség, így a teljes felületen vagy részben üveg zuhanyfalak alkalmazása szükséges.

Fekete zuhanyfal

Most divatos fekete keretes zuhanyfalakat is megtalálja választékunkban. A sima üveg zuhanyfalak mellett termékpalettánkon vízszintes osztatú vagy rácsmintázatú, elegáns, fekete színű profilokkal szabdalt változatokat is talál. Tehát a fekete zuhanyfal esetében nem az üveg a fekete, habár sötétített üvegű fallal is találkozhatunk.

A fekete zuhanyfalak nem csupán karakteres elemeivé válhatnak fürdőszobájának, hanem a zuhanyfal stabilitását is nagymértékben növelik az extra rácsok.

Matt zuhanyfal

Egyre többen döntenek a matt zuhanyfalak mellett, mivel nem csak esztétikusak, de nagyon praktikusak is. A legfontosabb előnyük, hogy magánteret biztosítanak zuhanyzás közben. A matt üvegen nem lehet átlátni, így megmarad az intimitás, miközben a szoba látványa sem csorbul.

Ezenfelül, a matt üveg nagy szilárdságot és tartósságot is biztosít. A takarítással sem lesz sok gondunk, ha matt üveget választunk. Ezen az anyagon ugyanis nem látszódik meg a vízkő, az ujjlenyomat, és más foltok sem.