Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

Jogi közlemény

Az aquatrade.hu weboldalt (továbbiakban: "oldal") 
az Aqua Trade Kft. (továbbiakban: "Üzemeltető")
- székhely: 9023 Győr, Körkemence u. 8.
- adószám: 12466380-2-08
- cégjegyzékszám: 08-09-008833/8 
  (kibocsátó Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság) 
- bankszámlaszám: OTP 11737007-23719228 
- elérhetőség: Stupek János,  info@aquatrade.hu ,  0630/9566118 
működteti. 
Cégünk fürdőszobai termékek (fürdőszobabútorok, zuhanykabinok, zuhanytálcák, hidromasszázs zuhanykabinok, hidromasszázs zuhanypanelek, gőzkabinok, infraszaunák, akrilkádak, hidromasszász kádak, szaniterek, csaptelepek) nagykereskedelmi és webáruházon keresztüli kiskereskedelmi értékesítését végzi.
Az oldal használatának megkezdésével valamennyi felhasználó ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási és adatvédelmi feltételeket és szabályokat. Az oldal használata kizárólag ezen feltételeknek és szabályoknak megfelelően történhet.
A termékadatoknál megadott ár, szállítási és készletinformáció tájékoztató jellegű, az aktuális adatokat a rendelésre küldött "Rendelés visszaigazolás" tartalmazza!
A termékek fotóin lévő színek a valóságtól eltérőek lehetnek, az árnyalati különbségek miatti reklamációt nem tudjuk elfogadni.

 

Vásárlás

A vásárlás regisztrációhoz kötött, amely nem jelenti semmilyen szerződés létrejöttét a látogató és az Üzemeltető között. Az Üzemeltető semminemű felelősséget nem vállal a hibás adatokból eredő téves teljesítésért. Az oldalon lévő termékfotók illusztrációként szerepelnek, eltérhetnek a valóságtól! A regisztrált adatok bármikor megváltoztathatók.

Bejelentkezés után a termékcsoportokon belül tekintheti meg termékeinket. Az egyes termékeknél a „Kosár” mező kitöltésével határozhatja meg, mennyit kíván vásárolni a különböző termékekből. A kosár tartalmát az oldalon folyamatosan nyomon tudja követni. Ha összeállította megrendelését a  jobb oldali "Kosár"  ablakban láthatja mit választott. A "Megrendelés áttekintése" pontra kattintva a rendelés részletezését láthatja. Amennyiben véglegesíteni kívánja a rendelést, ezt a „Megrendelés elküldése” menüpont választásával teheti meg. Ha egyelőre nem kívánja véglegesíteni a rendelést, akkor kijelentkezhet, és a kosár tartalma változatlanul várja Önt a következő bejelentkezésnél.

 

Szállítás, fizetés

Előzetes szállítási díjak: itt.
Megrendelés után a rendelés visszaigazolása emailben 30% előleg bekérése történik. A maradék összeg és a szállítási díj fizetése a termék átadásakor történik.
A Megrendelés elküldése után Ön 1 napon belül pontos visszaigazolást kap a fizetésről, a szállítás költségéről, módjáról és határidejéről.

 

Elállás

Megrendelése során Ön (mint Fogyasztónak minősülő természetes személy)  élhet a 45/2014 Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ön a szerződéstől, az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni.
Figyelem! Higiéniai okokból az elállási jog ellenére sem tudjuk visszavenni a már felszerelt WC ülőkét!

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
Egyedi termék rendelése esetén - ebbe a körbe tartoznak azok a termékek, mellyeket a vevő igényeinek figyelembevételével gyártat le a webáruház - a vásárlót nem illeti meg az elállás joga!

A Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet (Rendelet) 1. § (1) bekezdése értelmében annak rendelkezéseit a fogyasztó és vállalkozás között kötött szerződésekre (fogyasztói szerződések) kell alkalmazni.

A Ptk. kötelmi jogi szabályait tartalmazó Hatodik Könyve a 93/13/EGK irányelv 2. cikk b) pontjának megfelelően azon természetes személyekre szűkíti le a Fogyasztó fogalmát, akik a saját szakmájuk, üzleti tevékenységük vagy foglalkozásuk körén kívül kötnek szerződést. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Rendelet hatálya nem terjed ki

  • a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személyekkel; (legyen az akár jogi-, vagy természetes személy)
  • a nem természetes személyekkel;

megkötött szerződésekre.

Amennyiben tehát vállalkozás köt szerződést webáruházzal termékértékesítésre vagy szolgáltatás nyújtására, úgy a fogyasztónak nem minősülő vevőt nem illeti meg az indokolás nélküli elállás/felmondás joga. Az elállás ebben az esetben már „csak” szerződésszegés esetén vagy a felek által előzetesen kikötött elállási jog alapján lehetséges és a Ptk. elállásra, felmondásra vagy hibás teljesítésre vonatkozó szabályai alkalmazandóak a fogyasztóvédelmi jogszabályok rendelkezései helyett, mely szerint ha a szerződésszegés következtében a jogosultnak a szerződés teljesítéséhez fűződő érdeke megszűnt, elállhat a szerződéstől, vagy ha a szerződéskötés előtt fennállt helyzetet természetben nem lehet visszaállítani, felmondhatja azt, ha e törvény eltérően nem rendelkezik.

Az elállási jog rendeltetéséből következik, hogy a szerződésszerű teljesítés után már nem gyakorolható, mert a teljesítés a szerződést megszünteti. El lehet állni azonban a szerződéstől, ha a teljesítés már megkezdődött, de még nem fejeződött be. Az elállás a szerződést megkötésének idejére visszaható hatállyal szünteti meg. Ezért a teljesített szolgáltatások visszaszolgáltatásának kötelezettsége a szerződés megkötésének időpontjától esedékes. Ennek következtében a pénzt szolgáltató fél a teljesítéstől kamatra is jogosult. Az elállási jog gyakorlása során is érvényesülnie kell az arányosság elvének, amelyre figyelemmel a szerződéses érdek jelentéktelen vagy csekély súlyú sérelme nem szolgálhat alapul a jogviszony radikális felszámolásához.

 

Garanciális feltételek

Az Aqua Trade Kft. az általa forgalmazott termékekre 12 hónap garanciát vállal. A jótállási idő ettől abban az esetben térhet el, ha a termék gyártója hosszabb garanciaidőt határoz meg. A garanciaidő a termék vevő részére történő átadása napján kezdődik. A garanciális igény a számlával érvényesíthető, jótállási jegyként a számla szolgál. Az eladó jótállási felelősségére a Ptk-ban és a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadók.

 

Reklamáció

Reklamáció esetén az áru visszaküldésére előzetes egyeztetést követően kerülhet sor. A reklamációt csak a számla felmutatása mellett tudjuk vizsgálni. Jogos reklamáció esetén a számla ellenében a termék árát visszatérítjük, vagy kérésére a terméket kicseréljük, adott esetben kedvezményt biztosítunk. Minden reklamációhoz való jog legfeljebb a vásárlástól számított 6 hónapig, ill. a jótállási idő végéig érvényes. Minden olyan hiba esetén, amely a használati utasítás be nem tartásából ered, a reklamáció nem tekinthető elfogadottnak.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató