Hidromasszázs zuhanykabin

Amellett, hogy egy elegáns hidromasszázs zuhanykabin lakberendezési elemként is elsőrangú, használata a mindennapokban pozitívan hat a testi-lelki egészségre. A hát- és oldalfalakba szerelt fúvókák gondoskodnak róla, hogy tökéletesen ellazuljunk egy fárasztó nap után. Helytakarékossági szempontból is remek választás, hiszen helyigénye nem nagyobb a normál zuhanykabinokénál.

Tekintse meg kínálatunkat!

Mára a fürdőszoba nem csak a tisztálkodás, de kényelem és nyugalom központja is. Egyre többen alakítják át a fürdőszobájukat miniwellnessé, de nem mindenhol fér el egy kényelmes kád. Ilyen esetben a hidromasszázs zuhanykabin a tökéletes megoldás, ami kis helyen biztosítja relaxációhoz szükséges feltételeket.

Mire figyeljünk hidromasszázs zuhanykabin választásakor?

Szögletes, ívelt vagy egyedi kialakítású? A zuhanykabin esztétikai szempontból meghatározó eleme a fürdőszobának, ezért mindenekelőtt érdemes mérlegelnünk, hogy stílus és dizájn tekintetében melyik típus illeszkedik legjobban otthonunk hangulatához.

Ezen túlmenően néhány gyakorlati tényezőt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, amennyiben a vadiúj hidromasszázs zuhanykabinunk előnyeit hosszú távon élvezni szeretnénk. Az egyik legfontosabb információ az új zuhanykabinnal kapcsolatban, hogy milyen víznyomás alatt kell üzemeltetni. Ha a határértéknél magasabb a hálózati víznyomás, akkor víznyomáscsökkentőt kell beszerelni, hiszen ellenkező esetben a termék meghibásodhat, túl alacsony víznyomás esetén viszont fennáll a veszélye, hogy a fúvókák nem működnek megfelelően.

Hidromasszázs zuhanykabin vásárlásánál fel kell készülni arra is, hogy a vízkövesedés és a dugulás esélye az átlagosnál magasabb, ezért ezek ellen folyamatosan védekezni kell vízszűrő és vízlágyító használatával.

Bár elsőre egyszerűbbnek tűnhet a magánúton történő beszerelés, hosszú távon kifizetődőbb, ha szakemberre bízzuk.

Milyen hatásai vannak a hidromasszázsnak?

A stresszoldás egyik leghatásosabb formája, amikor a nap végén a zuhanykabinban vagy a praktikus sarok zuhanypanel alatt állva fáradt testünket zuhatagként masszírozzák végig a fúvókákból kiáramló vízsugarak. A fizikai és lelki síkon jelentkező stressz tüneteinek csökkentése hosszú távon segít a stresszbetegségek megelőzésében, illetve leküzdésében.

A hidromasszázs kifejezetten élénkítő, frissítő és keringésjavító hatású, így jótékonyan hat a szívműködésre, ezen kívül az izomgörcsök kioldásában, például a váll- és hátizmok ellazításában is segít.

A zuhanykabin különböző masszázsfunkciókkal rendelkezik, mint például a buborékos masszázs, az oszcilláló masszázs vagy a motoros masszázs. Ezek különféle módon, de hatékonyan kényeztetik testünket.

Tartalomhoz a forma – különböző formájú hidromasszázs zuhanykabinok

Azt, hogy milyen alakú, formájú hidromasszázs zuhanykabint telepítünk a fürdőszobánkba, lényegét tekintve lakberendezési kérdés. Ahogy a már fentebb szó esett róla, és ahogy a választékunkat böngészve az érdeklődők is megfigyelhették, formájuk szerint alapvetően három kategóriába sorolhatjuk ezeket az eszközöket: szögletesre, íveltre és egyedi kialakításúra. Funkció tekintetében a forma egyáltalán nem játszik szerepet – az egyes formák mellett az egyéni ízlés kifejezése, az otthonunkat jellemző egységes összkép kialakítása miatt szokás dönteni, vagy adott esetben a rendelkezésre álló tér optimális kihasználása érdekében.

A szögletes formák kimondottan népszerűek a lakberendezésben, kortárs és funkcionális érzetet keltenek, gyakori asszociáció velük kapcsolatban a praktikusság és rendezettség, továbbá a szögletes formák, vonalak gyakran a férfiassággal is társíthatók. Egy szögletes hidromasszázs zuhanykabinnal igazából nem lehet mellélőni, remekül beépíthető minden térbe, és különösen jó választás, ha maga a rendelkezésre álló tér is szögletes, szabályos hatást kelt, nélkülözi az íveket és játékos vonalakat.

A lágyabb vonalak kedvelői nemcsak az olyan központi helyiségekben tehetik hangsúlyosabbá a finomabb, ívesebb, mondhatni nőiesebb vonalakat, mint a nappali vagy háló, hanem akár a fürdőszobában is lehetőségük van erre. Egy íves hidromasszázs zuhanykabin egészen más atmoszférát teremt, mint a nagyfokú szabályosságot sugárzó szögletes.

Hidromasszázs zuhanykabinok az egyediség jegyében

Ha elegendő négyzetméter áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy a fürdőszoba kialakítása során bármilyen elképzelésünket megvalósítsuk, akkor dönthetünk egyedi hidromasszázs kabin beépítése mellett is. Ezek a darabok sok esetben nem hagyományos vagy mélytálcás kialakításúak, hanem kádasak, így a zuhanyzás mellett a habfürdőzés élményét is lehetővé teszik. Mivel az egyediség rendszerint nagyobb vagy nem szokványos mérettel is párosul, ezek a darabok általában nagyobb méretű fürdőszobába jelentenek ideális választást.

Normál zuhanykabin vs. hidromasszázs zuhanykabin: előnyök és hátrányok

Egy zuhanykabin lehet szükségmegoldás, de lehet fürdőszobánk luxuseleme. Ha nagyobb területű fürdőt kell berendezni, megengedhetünk magunknak egy fürdőkádat. Ebben az esetben a kád lesz a felelős a kényelemért. Ilyenkor bőven elég egy normál zuhanykabin, amit az egyszerűsége és funkcionalitása miatt választunk. Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a hidromasszázsos párja.

Akkor sem kell megijedni, ha nincs elég hely egy kád számára. A térhiány nem foszthat meg a luxus élménytől, hiszen ott van a hidromasszázs zuhanykabin. Ezek a szabványméretű kabinok minden fürdőben elférnek, és biztosítják a maximális kényelmet. Olyan extra funkciókkal vannak ellátva, mint a beépített szappanadagoló, felhajtható ülőke, ventilátor, esőztető, világítás, vagy éppen a rádió.

A hidromasszázs jótékony hatásairól röviden

Mint ahogy fentebb is említettük, a hidromasszázs nyugtató hatással van az idegrendszerre, csökkenti a vérnyomást, valamint enyhíti az ízületi- és izomfájdalmakat. Ezt a víznyomás és a meleg víz kombinációjával érik el. A keringés szabályozása mellett az ellenállóképességet is növeli, így sportolók számára is ideális, ha csökkenteni szeretnék izomlázukat.

A bőrünkre is jótékony hatással van, ugyanis a fúvókái a bőrfelület mélyebb rétegeire is hatnak. A hideg víz hatására az erek összehúzódnak, amelynek köszönhetően a bőr feszesebbé válik. A hideg- és melegvíz kombinációja pedig regenerálja a bőrünket.

A hidromasszázs más szerveinkre is hatással van. Megváltoztatja a szívműködést, pozitívan hat a vizeletelválasztásra, de még az epére is jó hatással lehet. Mindezen felül pedig fontos megjegyezni, hogy a hidromasszázs igen jól stabilizálja az idegrendszert.