Mosogató csaptelep

 

 

A megfelelő csaptelep kiválasztása korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra látszik. Nincs ez másképp a mosogató csaptelep esetében sem. Persze a fő funkciót mindneki érti: a mosogató csaptelep segítségével meleg és hideg vizet vezethetünk a mosogatóba, így kényelmesen tudunk mosogatni. Na de jól választani - ez már egy másik történet.

Milyen típusú csaptelepek közül választhatok?

Ma már számos különböző típusú csaptelep létezik, amelyeket a funkcionalitás, stílus vagy az anyagok alapján különböztetünk meg egymástól. Funkciójuk alapján választhatunk mosdó, zuhany, kádtöltő, vagy mosogató csaptelep közül. A mi esetünkben természetesen az utolsóra lesz szükség.

Lényeges szempont, hogy új konyhát építünk, vagy egy meglévőt újítunk fel. Az utóbbi esetben figyelni kell arra, hogy a kiválasztott új csaptelep illeszkedjen a régi helyére. Ha viszont új konyhát szerelünk fel, több lehetőség áll rendelkezésünkre. A mosogató csaptelepek típusai között találunk fali, álló, és kihúzható fejes csaptelepet is. A csaptelepeket beszerelésük alapján két részre oszthatjuk: falon kívüli, és falsík alatti csaptelep.

A mosogató csaptelep működtetése szintén fontos szempont, ugyanis nem csak a kényelemről van szó, hanem a víztakarékosságról is. Ezáltal a környezetünk mellett a pénztárcánkat is kímélhetjük. Talán a legelterjedtebb típus az egykaros csaptelep, ahol egyetlen karral szabályozhatjuk a víz hőmérsékletét és nyomását. A kétkaros mosogató csaptelep igazi klasszikus, itt két külön karral irányíthatjuk a hideg- és melegvíz áramlását.

A technikai részleteken túl természetesen a megjelenésre is érdemes nagy hangsúlyt fektetni. A termékek széles választékának köszönhetően ma már mindenki könnyen megtalálja a stílusához passzoló csaptelepet. A különféle színek mellett, legyen az csillogó ezüst, vagy matt fekete, azt is eldönthetjük, hogy szögletes, vagy lekerekített csaptelepet szeretnénk-e. 

Melyik mosogató csaptelep illik hozzám?

Mint láthattuk, meglehetősen széles választék áll rendelkezésünkre, ha mosogató csaptelepet szeretnénk vásárolni. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a választást, összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót, amiről érdemes tudni, mielőtt meghozzuk a végső döntést.

Egy háztartásban a mosogató csaptelepet használjuk a legtöbbször, éppen ezért ez hibásodik meg a leggyakrabban. Ha azt szeretnénk, hogy a javítás gyorsan és hatékonyan történjen, akkor semmiképp ne válasszunk falsík alatti csaptelepet. Az ilyen csaptelepek javításakor ugyanis az egész falat meg kell bontani, ami nem túl szerencsés.

A mosogató csaptelep esetében lényeges, hogy kellően magas legyen, és a nagyobb edények is beférjenek alá. Ez nagyban megkönnyíti a mosogatást. Tovább gyorsíthatjuk a mosogatás folyamatát, ha kihúzhatófejes csaptelepet választunk. A kihúzható fej segítségével oda összpontosítjuk a vizet, ahol szükség van rá. A gyorsaság mellett még környezetbarát is.

Nem szabad megfeledkezni a mosogató csaptelep dizájnjáról sem. Szerencsére már többféle színben is kapható, így mindenki kedve szerint választhat. A legelterjedtebb talán az csillogó ezüstös króm színű csaptelep, ami szinte bármilyen stílusú konyhában megállja a helyét. Akik inkább valamiféle antik hatásra vágynak, az arany, vagy bronz csaptelepek közül választhatnak. A modern stílus kedvelői számára pedig fekete és fehér csaptelepek állnak rendelkezésre. A formát illetően találunk szögletes és lekerekített mosogató csaptelepeket is.

Külön is lehet kapni mosogató csaptelep alkatrészeket?

Természetesen lehet. Ezeket az alkatrészeket már pár ezer forintért beszerelhetjük, így nem muszáj az egész csaptelepet kicserélni kisebb meghibásodások esetén. Nagy előnye a kétkaros mosogató csaptelepnek, hogy ha csak az egyik karja hibás, ki lehet cserélni anélkül, hogy az egész csaptelepet szét kéne szedni. Persze nem csak a karokat lehet cserélni. Szükség esetén pótolhatjuk a szűrőt, a légbeszívót, a sarokszelepet és a bekötő csöveket is.

Ha csak egy-egy alkatrészt szeretnénk kicserélni a mosogató csaptelepben, ajánlott megjegyezni a csaptelep cikkszámát, így könnyebben találunk hozzávaló alkatrészt. A megfelelő alkatrész kiválasztásával elkerülhetjük, hogy bárkinek is feltűnjön a csere.

Milyen árban érdemes gondolkodni, ha mosogató csaptelepet szeretnék venni?

Mint minden terméknél, itt is igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni. Ha hosszantartó, jó minőségű mosogató csaptelepet szeretnénk, akkor érdemes kicsit többet ráfordítani. Nem kell megijedni, mivel már az olcsóbb termékek között is találhatunk olyat, ami kielégítheti igényeinket. Akkor sem kell lemondani az extra funkciókról, mint például a kihúzható fej, ha szűkösebb költségvetés áll rendelkezésünkre. 

Aki igazi luxust szeretne, az sem fog csalódni. Ha futja rá, olyan mosogató csaptelepet is választhatunk, ami nem csak megjelenésével dobja fel a konyhát, de a mindennapos használatát is megkönnyíti. Nézz szét nálunk, és találd meg a hozzád illő mosogató csaptelepet. Széles választékunk mellett gondos kiszállítással is szolgálunk. Az 5 év garancia pedig termékeink kiváló minőségéről tanúskodnak.