Elektromos törölközőszárító

Nézet:
Sorrend:

Amikor megtervezzük a fürdőszobánkat, érdemes elgondolkodni egy törölközőszárító radiátor beszerzésén is. Mára a legelterjedtebb változatává az elektromos törölközőszárító vált, ami a maximális kényelem mellett megannyi praktikus megoldást kínál. Készletünkön széles választékban kaphatók különféle törölközőszárító radiátorok, így mindenki megtalálhatja azt, ami a legjobban illik hozzá. Mert egy törölközőszárító radiátor bizony minden környezetben megállja a helyét, és kedvező ára miatt sem kell lemondani róla.

Miért praktikus megoldás az elektromos törölközőszárító?

Az elektromos törölközőszárító radiátor több okból kifolyólag is nagyszerű megoldás. Elsősorban megszárítja a ráhelyezett vizes törölközőt, mint ahogy a neve is mutatja. De nem csak törölközőt száríthatunk rajta. Nedves, esetleg még meg nem száradt ruháinkat is nyugodtan rátehetjük, ugyanis percek alatt megszáradnak. A szárítás mellett kiválóan alkalmas a ráhelyezett ruhák melegentartására is. Igen sok kényelmet biztosít a téli hidegben, amikor a kellemesen meleg ruháinkba bújhatunk bele.

A ruhák szárítását és felmelegítését a törölközőszárító radiátor kitűnő hőleadó képessége teszi lehetővé. Szintén ennek köszönhető, hogy képes akár az egész fürdőszobát is fűteni. Emiatt rendkívül költséghatékony megoldás a törölközőszárító azok számára, akik szeretnek melegben fürdeni, így ugyanis nem kell az egész házat befűteni, csupán a fürdőt. Ez hogyan lehetséges? Az elektromos törölközőszárító fűtőpatronnal működik, vagyis miután csatlakoztattuk az elektromos hálózatra, bármikor beüzemelhetjük a központi fűtési rendszertől függetlenül. Ily módon rengeteget spórolhatunk, miközben a kényelemről sem kell lemondani.

Így tehát lehetőségünk nyílik arra, hogy a komplett fürdő fűtését az elektromos törölközőszárítóval oldjuk meg. A rugalmas használatnak köszönhetően nyugodtan bekapcsolva tarthatjuk fürdés után is egy ideig, elősegítve a pára gyorsabb felszáradását. Ha sokáig nem szárad fel a pára, gyorsan átnedvesedhet a fal, és bepenészedik. Az pedig nem valami egészséges, ráadásul csúnya is.

Ezzel szemben az elektromos törölközőszárító nem hogy nem csúnya, de kifejezetten esztétikus tud lenni. Kínálatunkban több stílusú törölközőszárító radiátor közül lehet választani, ezáltal mindenki megtalálja azt, ami leginkább megfelel az ízlésének. Az elektromos törölközőszárító nagyon látványos, könnyedén feldobhatjuk vele fürdőszobánk hangulatát. Keskeny méretének köszönhetően szinte bárhová felszerelhetjük, ezért, ha mégse szeretnénk látni, egyszerűen rejtsük az ajtó mögé.

Milyen fajta elektromos törölközőszárítók közül választhatok?

Mint említettük, számos fajtája létezik az elektromos törölközőszárító radiátornak. Ha a működésük alapján szeretnénk csoportosítani, el kell különíteni a “hibrid” és a tisztán elektromos változatot. A “hibrid” törölközőszárítót rácsatlakoztathatjuk a központi fűtési rendszerre és alapesetben működtethetjük arról. Azonban fűtési szezonon kívül is lehetőségünk van a használatára, mégpedig a radiátor fűtőpatronja miatt. Ezzel szemben a tisztán elektromos kiszerelést elegendő a hálózatra dugni, és bármikor rendelkezésünkre áll.

A működés mellett egy másik nagy kategória a teljesítmény. Ez azért nagyon fontos, mert nem mindegy, hogy kiegészítő fűtésként, vagy kizárólagos fűtésként szeretnénk.e majd használni. Ha pedig mindössze törölközőszárításra kell, akkor nem is muszáj olyan nagyban gondolkodni.

Az elektromos törölközőszárítókat természetesen megjelenés alapján is kategorizálhatjuk. A keskenyebb, 30-50 cm széles változatóktól a szélesebb, 70-80 cm-es darabokig minden megtalálható. Magasságuk is különböző, hiszen míg a legalacsonyabbak kb. 70-80 cm-esek, addig a legnagyobbak akár 180 cm magasak is lehetnek. Formájukat illetően megkülönböztetünk egyenes és ívelt radiátort. Azt is eldönthetjük, hogy álló, vagy falra szerelt típust szeretnénk. Színek terén is több lehetőségünk van, fekete, fehér vagy króm színekből választhatunk.

Az elektromos törölközőszárító üzembe helyezése

Az elektromos törölközőszárító beszerelése során célszerű szakember segítségét kérni. Ha a központi fűtési rendszerre szeretnénk rácsatlakoztatni, érdemes előtte ellenőrizni a víz nyomását, nehogy túl alacsony legyen. Arra is figyeljünk, hogy ha gipszkarton falra szeretnénk tenni, mindenképpen szükség lesz egy plusz rögzítő keretre. Már csak azért is, mert a fűtőfolyadék extra súlyt jelent.

Elektromos vagy sima törölközőszárító radiátort vegyek?

Mára az elektromos törölközőszárító terjedt el inkább, mégpedig a rugalmas használatának köszönhetően. A sima, melegvizes törölközőszárító radiátort ugyanis csak fűtési szezonban működtethetjük, mivel a központi fűtési rendszerre van csatlakoztatva. A “hibrid” változatnál ugyan lehet variálni, de ott is gondot jelenthet az alacsony víznyomás. A legjobb megoldás tehát az elektromos törölközőszárító, hiszen azt fűtési szezontól függetlenül, bármikor használhatjuk. Ezáltal sokat spórolhatunk vele.

Mire figyeljünk elektromos törölközőszárító vásárlásakor?

Amikor elektromos törölközőszárítót szeretnénk venni, először azt kell tisztázni, hogy mire szeretnénk használni. Csak a ruhák szárítására? Esetleg fűtésre is? Ha igen, akkor kiegészítő fűtésre, vagy ez lesz az egyetlen fűtőtest a fürdőben? Ez azért nem mindegy, mert ha nem elég nagy a teljesítménye, akkor nem lesz képes betölteni a feladatát. A teljes biztonság érdekében a fürdőszoba méreteit is vegyük figyelembe, hogy tudjuk, mekkor