Törölközőszárító radiátor, fürdőszobai radiátor

Egy modern lakás komfortjához ma már elengedhetetlen a megfelelő fürdőszobai radiátor. A törölközőszárítós radiátorok tökéletesen belesimulnak a fürdőszoba megjelenésébe, ráadásul segítségükkel télen is gyorsan megszáradnak a vizes törölközők és fehérneműk. Kínálatunkban egyaránt megtalálja a legújabb fejlesztésű elektromos radiátorokat, melyekhez csupán egy közeli konnektor szükséges, illetve a hagyományos fürdőszobai radiátorokat cirkó- és központifűtés-rendszerekhez. Tekintse meg webáruházunk termékeit!

TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOR VÁSÁRLÁS

A törölközőszárító radiátor működése megegyezik a hagyományos radiátoréval. A fűtőtestben felmelegített víz kering, a leadott hő pedig nem csupán a ráhelyezett törölközőt szárítja meg, de képes felmelegíteni az egész helyiséget is. 

Kínálatunkban számos kivitelben kapható törölközőszárító radiátor, így mindenki megtalálja azt, amelyik a legjobban megfelel az ízlésének és igényeinek. A törölközőszárító radiátor rendkívül praktikus, és egyben nagyon látványos is. Könnyen feldobhatjuk vele fürdőszobánk hangulatát.

A FÜRDŐSZOBAI RADIÁTOROK TÍPUSAI, ELŐNYEI

Az elektromos radiátorok egyszerűen felszerelhető, tökéletes kiegészítői az elektromos fűtésrendszereknek, míg a hagyományos radiátorok központi fűtéshez és cirkóberendezésekhez is használhatók.

Az elektromos törölközőszárítók között léteznek “hibrid” radiátorok, amelyek nagy előnye a működés rugalmasságában rejlik. Ez azt jelenti, hogy rácsatlakoztathatjuk a radiátort a központi fűtőrendszerre, de attól függetlenül, egy fűtőpatron segítségével is használhatjuk. 

Ezt a két megoldást kombinálni is lehet oly módon, hogy fűtési szezonban a központi rendszerről működik, azon kívül pedig a fűtőpatronnal. Ezzel a variációval sokat spórolhatunk, mert idényen kívül is élvezhetjük törölközőszárítónk előnyeit anélkül, hogy az egész rendszert bekapcsolnánk.

Az elektromos törölközőszárító radiátor előnyös tulajdonsága, hogy rendkívül jó hőleadó. Gyorsan megszárítja a ráhelyezett vizes törölközőket, ráadásul a ruháinkat is melegen tartja. Mi sem jobb egy hideg téli reggelen, mint belebújni az előmelegített ruháinkba. Jó hőleadó képessége miatt azonban nem csak szárításra használható, de képes az egész fürdőszobát is befűteni.

Utóbbiban kétségtelenül nagyon hatékony a központi fűtésbe integrálható törölközőszárító is. Előnye, hogy egyenletes, kellemes meleget sugároz - hasonlóan egy sima radiátorhoz.

Legyen központi fűtéses, vagy elektromos, ha törölközőszárító radiátor mellé nem nagyon van szükség egy másik fűtőtestre. Ezzel helyet spórolunk a fürdőben, ráadásul egy esztétikus törölközőszárító sokat ad a szoba stílusához. Készletünkön széles választékban kapható törölközőszárító, ezáltal mindenki megtalálja azt, ami leginkább illik az otthonába. Van, aki az egyenes dizájnt részesíti előnybe, míg máshol egy ívelt darab mutat pompásan. Színek terén is nagy választék áll az ügyfelek rendelkezésére. A termékek fehér, króm, vagy színes kivitelben is megvásárolhatók.

MENNYIT FOGYASZTANAK AZ ELEKTROMOS TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROK?

A törölközőszárító radiátorok fogyasztása típustól függ, 300W-tól 1000W-ig minden megtalálható a kínálatunkban. Érdemes tisztázni a funkcióját vásárlás előtt, így biztosak lehetünk benne, hogy elvégzi a kívánt feladatot.

A fogyasztással úgy is spórolhatunk, ha fűtési idényen kívül fűtőpatronnal működtetjük a szárítót. Ekkor nem szükséges az egész rendszert beüzemelni.

Elérhető méretek

Kínálatunkban mindenféle méretben talál fürdőszobai radiátorokat. A megfelelő méretet a fürdőszoba alapterületéhez képest kell meghatározni, figyelembe véve, hogy a fürdőszobában esetleg van-e padlófűtés, illetve hogy hány darab radiátort tervezünk felszerelni, éppen ezért elengedhetetlen, hogy a fűtésrendszer megtervezésekor nagy hangsúlyt fektessen a méretezésre. A legnépszerűbb méretek:

  • 600x 170mm
  • 600x1222mm
  • 600x1510mm
  • 500x1200mm
  • 450x934mm
  • 400x800mm

Mire kell figyelni törölközőszárító radiátor választásakor?

Mint ahogy általában minden szaniter beszerzése előtt, itt is elkerülhetetlen a vásárlás előtti tervezés. Először is, tisztázni kell, hogy milyen célból szeretnénk törölközőszárító radiátort a fürdőbe. Pusztán törölközők szárítására és ruhák melegen tartására, vagy az egész szoba fűtésére is? Ha fűteni szeretnénk vele, akkor ez lesz az egyetlen fűtőtest a fürdőben, vagy csak kiegészítő fűtéshez kell?

Azért fontos megválaszolni ezeket a kérdéseket, mert ezek alapján tudjuk eldönteni, hogy milyen teljesítményű radiátorra lesz szükség. A törölközőszárítók ugyanis teljesítményben is különböznek egymástól, egy 300W-tól 1000W-ig terjedő skálán mozognak.

Látatlanban nem éri meg szakmai tanácsot kérni, azt ugyanis tudni kell előre, hogy milyen méretű szobáról van szó, milyen a hőszigetelése, a fekvése stb. Általános szabály, hogy egy kb. 270 cm belmagasságú szobánál 100 Wattot kell számolni négyzetmáterenként. Itt persze eltérőek lehetnek az egyéni igények, ha valaki melegebb szobában szeret fürdeni, érdemes magasabb teljesítménnyel számolni.

A dizájnt illetően is széles választék áll rendelkezésünkre, az ívelt, vagy egyenes termékek mind megtalálhatók fehér, króm, vagy más színekben is.

Érdemes a radiátor végső helyét is kitalálni, és ezáltal a pontos méretet is meghatározhatjuk. Praktikus a fürdőkád mellé tenni, hiszen az IP 24-es védelem megakadályozza a bajt még akkor is, ha vízcsepp éri. A teljes biztonság érdekében azonban a káddal szemközti fal sem rossz megoldás.

Ha teljes kényelemre vágyunk, további extra funkciókkal rendelkező terméket is választhatunk. Bizonyos típusok rendelkeznek gyerekzárral, így nem kell attól félni, hogy elállítják a fűtőtestet. Más típusoknál a működést távvezérlővel is irányíthatjuk, de a manuális vezérlés is elérhető. A turbo/boost móddal pedig elérhetjük, hogy rövid időn belül maximális teljesítményt nyújtson, ezáltal hamarabb szárad meg a törölköző.

A radiátor kiválasztásánál fontos odafigyelni a radiátor vastagságára, hiszen a túl könnyű, kevesebb anyagból készült fűtőtestek kevésbé tartósak lehetnek. Radiátorválasztás előtt mindemellett a festés minőségére, a csatlakozási pontokra és a hegesztésekre is oda kell figyelni, hiszen fontos, hogy a radiátor megfelelő rozsdásodás elleni védelemmel legyen ellátva a hosszú távú használathoz.

A kínálatunkban megtalálható Alya, Apollo, Baron, Bondi, Cube, Elmis és egyéb radiátoraink a legjobb minőséget és a legkorszerűbb technológiát képviselik, ugyanakkor megfizethető megoldást jelentenek.

Az Arezzo törölközőszárító radiátorok fontos jellemzői

A design radiátorok nem csak mutatósak, de egyben hasznosak is. A legtöbb stílushoz tökéletesen passzolnak, nem véletlen tehát, hogy bármelyik otthonba kitűnő választás.

Az Arezzo design kínálatában megtalálható a szögletes profilú törölközőszárító radiátor, amely a hagyományos formavilágba és a minimál stílusba is nagyszerűen beleillik.

Az Arezzo termékek színválasztékban is kiemelkedőek, a különböző típusok fényes fehér, matt fekete, matt antracit szűrke és króm változatban is kaphatók.

A termékeink központi fűtésre köthetők, de csak fűtőpatronnal történő működés is lehetséges. A kettő kombinációja pedig a teljes kényelmet biztosítja.

Az Arezzo törölközőszárító radiátorok az EN 442 jelű EU szabvány előírásnak megfelelően készülnek, ezzel a maximális biztonság garantált.