Fürdőszobabútor

A kádon, zuhanykabinon és WC-n kívül vannak még más elengedhetetlen részei is egy fürdőszobának. Ilyenek a fürdőszobaszekrények és fürdőszobabútorok. Ezekbe nemcsak a WC-papír és más higiéniai termékek rejthetők el, de a törölközők, gyógyszerek is. Nézzük, milyenek a jó fürdőszobai bútorok!

Miért fontos, hogy jó minőségű, valóban vízálló fürdőszoba bútort válasszon?

Elég belegondolni abba, hogy milyen egy fürdőszoba levegője, klímája. Mivel ott napi szinten használjuk a vizet, ezért párás és nedves a közege. Nemcsak a burkolatoknak kell tehát víz- és páraállónak lenniük, hanem a bútoroknak is. A legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy a szekrényekre is víz fröccsen.

A kádból vagy zuhanyból kiszállás közben is csöpöghet rólunk a víz. Ha pedig gyerekek vannak a családban, akkor az örömteli kádfürdőzésnek lehet komoly fröcskölés az eredménye. 

Szerencsére számos olyan megfelelően kezelt fa és egyéb anyagból készült bútor kapható, ami ellenáll ezeknek a körülményeknek.

A legnépszerűbb fürdőszoba szekrény stílusok

A divathoz hasonlóan a fürdőszobai berendezések terén is különböző stílusokat találhatunk. Hol vannak már az ‘50-es évek, amikor majdnem minden fürdő ugyanúgy nézett ki, hiszen jóval kevesebb kiegészítő és szaniter jutott el hozzánk külföldről. 

Ma már olyan széles a választék, hogy győzzük végignézni, kiválogatni a nekünk tetsző darabokat. Az alábbiakban összeszedtük a főbb stílusokat, hogy ezeket végignézve könnyebb legyen választani. Amilyen stílus ruhadarabban tetszik, az biztosan fog szaniterek terén is.

Klasszikus

Ez a stílus a kifinomult, elegáns jegyeket viseli magán. Nincsenek benne hivalkodó színek, inkább pasztell és harmónia jelenik meg benne. Gondolhatunk a polgári lakások fürdőire. Rusztikusabb csaptelepek, réz, cizellált lábú fürdőkádak jelenhetnek meg benne.

Modern, minimalista

Ez az irányzat is kevés színnel dolgozik, megjelenik benne a fém, a szögletesebb, letisztult vonalvezetés. Nincs tele a fürdőszoba dekorációval, minden a minimumra van beállítva a jól használhatóság jegyében.

Skandináv

A skandináv fürdőket könnyű elképzelni, ha bemegyünk egy Ikeába. Fa bútorok és fehér szaniterek jellemzik, esetleg egy infraszauna is helyet kaphat a skandináv fürdőkben. Itt sincsenek túltolva a színek, a bézs és a matt felületek dominálnak.

Art-deco

Az 1920-as évek meghatározó irányzata volt az art decoratif (díszítőművészet). Merész geometriai formák és színek jellemzik, igazi luxushatást keltenek az art deco bútorok. Az art deco fürdőbe jöhetnek a színes csempék és izgalmasabb mosdók, kis szekrények.

Vintage

A ma nagyon divatos vintage stílusba sok minden belefér a századfordulótól a 40’-es évekig. Szándékosan kopottasra festett felületek, klasszikus mosdók, dekorációk minden mennyiségben jöhetnek egy vintage fürdőbe.

Mit érdemes végiggondolni a fürdőszobabútor kiválasztása előtt? 

Legelőször a rendelkezésre álló helyet kell felmérni. Mekkora szekrény fér el a mosdó alatt vagy a WC felett. Érdemes megtervezni előre, hogy hova szeretnénk tenni a különböző bútorokat, akár dobozokkal jelölve a helyüket, így láthatjuk majd, hogy nem zsúfoljuk-e túl a fürdőt. Egy kis pultszerűség is jól jöhet a fürdőben, ha van hozzá hely, akár a mosdók körül. A fogkeféknek, szappanoknak így nem a mosdó szélén kell lavírozniuk, de ezeken kívül is mindig akad valami, amit épp jó letenni (pizsama, aznapi ruha stb.)

Ha megvan, hogy mekkora fér el, akkor következik a stílus, szín és anyag kiválasztása. Mit fentebb láttuk, számos lehetőségünk van, sőt keverni is lehet a stíluskat. 

Az sem mellékes, hogy mit szeretnénk tárolni a szekrényben, fontos-e, hogy zárható legyen. Ha gyógyszereket is tartanánk ott, akkor azt lehetőleg magasabbra tegyük, ahol a gyerekek véletlenül sem férnek hozzá.

A bútorok közé tartozik a tükör is, ami minden fürdő kötelező tartozéka. Egy jól megválasztott tükörrel sokat alakíthatunk a fürdőszoba terén. Amellett, hogy hasznos tárgy, még dekorelem is.

Végül, de nem utolsósorban azt is fontos előre meghatározni, hogy mennyi keretünk van a bútorvásárlásra. 

Hogyan kell beszerelni a fürdőszoba szekrényt? Kell hozzá szakember?

Nem feltétlenül kell szakember a fürdőszoba szekrény beszereléséhez. Egy kis pipereszekrény elférhet a sarokban is. Ha a falra tennénk, vagy a mosdó alá, akkor ahhoz már elkellhet a segítség.

Milyen előnyökkel jár, ha nálunk vásárol?

Bármilyen kérdést szívesen fogadunk, és segítünk a tervezéstől a vásárlásig. Profi szakmai hátteret biztosítunk ahhoz, hogy Ön a lehető legjobb döntést hozhassa meg.

Egy fürdőszoba berendezése mindig sok tervezéssel jár. Ha Önnek már van valamilyen elképzelése, akkor szakembereink készséggel segítenek kiválasztani az igényeihez legjobban passzoló anyagokat és megoldásokat. Mindezt úgy, hogy az anyagilag se legyen megterhelő.

Egyedi méretekkel is tudunk dolgozni, ezért nem probléma, ha az Ön fürdője nagyon eltér a szokványostól. 

A szállítást is körültekintően végezzük az Ön igényeinek megfelelően. A szaniterek sérülékenyek tudnak lenni, ezért óvatosan kell őket mozgatni.