Mosdószekrény

Nézet:
Sorrend:
-5%
Opal 90 cm alsóbútor mosdóval
Opal 90 cm alsóbútor mosdóval fehér, balos
RRP: 343 500 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
326 300 Ft
-5%
Siena 120 cm alsóbútor mosdóval fehér
Siena 120 cm alsóbútor mosdóval fekete
RRP: 356 700 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
338 900 Ft
-5%
Siena 50 cm alsóbútor mosdóval fehér
Siena 50 cm alsóbútor mosdóval matt fekete
RRP: 185 400 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
176 200 Ft
-5%
Siena 60 cm alsóbútor mosdóval fehér
Siena 60 cm alsóbútor mosdóval fekete
RRP: 233 600 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
221 990 Ft

A fürdőszoba nemcsak a kádból, zuhanyzóból, WC-ből és mosdóból áll. Legalább ugyanilyen fontosak a bútorok is, amik megkönnyítik a fürdőszoba használatát. A törölközők, pipereszerek, tisztálkodáshoz szükséges eszközök nem heverhetnek csak úgy szanaszét a fürdőszobában. Egy szép mosdószekrény elrejtheti a tisztítószereket, a mosóport, öblítőt, egyebeket. Nézzük, mire érdemes figyelni fürdőszobabútor vásárlása előtt és után!

A fürdőszoba berendezés és bútorválasztás alapjai

A fürdőszoba berendezésének megtervezésekor az első és legfontosabb dolog, hogy kitaláljuk, milyen stílusú fürdőt szeretnénk. Ez fogja utána meghatározni nemcsak a fürdőkád vagy a zuhanykabin formáját, színét, hanem a bútorokét is. 

Természetesen a fürdőszoba méretei befolyásolják leginkább a lehetőségeinket. Lehet, hogy nincs akkora helyünk, hogy egy sarokkádat vegyünk. Ez esetben inkább a zuhanykabinok a jó megoldások. Ha falfelület sincs túl sok, akkor a külön tükör és mósdószekrény helyett választhatunk tükrös fürdőszoba szekrényt is, ami mindkét funkciót sikeresen ellátja.

A bútorok anyaga és színe mind csak rajtunk múlik. Aki a skandináv, fás árnyalatokat és natúr megoládsokat kedveli, az válogathat az olyan stílusú bútorok közül. Arra figyelni kell, hogy a fürdőszoba párás, nedves levegője hamar kikezdi a nem megfelelően kezelt fa felületeket. Minőségi bútorokat kell tehát választani, különben kárba vész a ráfordított pénz. 

Mire kell figyelni mosdószekrény választásakor?

Az alábbiakban kifejezetten a mosdószekrényre koncentrálunk, összeszedjük azokat a szempontokat, amik segítenek abban, hogy leginkább a mi igényeinknek megfelelőt választhassuk.

Mekkora a rendelkezésre álló hely a fürdőszobában?

Ahogy magának a fürdőszobának a tervezésekor, a mosdószekrény vásárlása előtt is a legfontosabb, hogy felmérjük a rendelkezésre álló helyet. Ha van már mosdó a fürdőben, akkor alá be kell férjen a szekrény. Nem mindegy, hogy milyen kialakítású a mosdó, a lefolyóba vezető csöveket körbe kell ölelnie a szekrénynek. Természetesen minden mosdókagyló alá másfajta szekrény való. A szekrénybe süllyesztett és az azon álló mosdókagylók is esztétikusak és stílusosak.

Milyen széles, magas és mély lehet a mosdószekrény?

Az előbbi szempontból következik, hogy a szélességet, magasságot és mélységet kell felmérni egy mosdószekrény kapcsán. Nem jó, ha nagyon bele kell hajolni a mosdóba, de az sem, ha túl magasan van. Szakemberek szívesen segítenek abban, hogy a legjobb magasságot tudjuk belőni.

Van-e különleges elrendezési igény (pl. sarokszekrény vagy fali szerelés)?

Kaphatók olyan modószekrények is, amik a falra szerelhetők, ez is egy népszerű és modern típus. Ezek alatt könnyen takaríthatunk, felszerelésük viszont szakértelmet igényelhet. Ugyanígy ha a fürdőszoba kisebb méretéből adódóan a sarokba kerül a mosdó, akkor szükség van egy kicsit nagyobb körültekintésre a szerelésnél.

Milyen mennyiségű tárolót szeretnénk a szekrényben (fiókok, polcok, szekrények)?

A mosdószekrények, hasonlóan a tükrös fürdőszobai szekrényekhez több polcot és fiókokat is rejthetnek. A fürdőszobában sok mindent tartunk. Szerencsés, ha a törölközők, WC-papír, tisztálkodó és tisztítószerek sincsenek szem előtt. Attól függően, hogy miket szeretnénk benne tárolni választhatunk a szekrények között. Kaphatók szabadpolcos szekrények is, amiken egy- egy szép kosárban a zsebkendők vagy illatos, színes gyertyák jól mutatnak. Az sem cél, hogy minden elrejtsünk. Nyugodtan használhatjuk dekorációs céllal is a polcokat.

Szükség van-e mosdótálra és/vagy tükörre a szekrény fölött?

A mosdótál vagy mosdókagyló teljesen beépíthető a mosdószekrénybe, de rá is helyezhetjük. Mindkettő másfajta beszerelést igényel.

Vannak-e további funkciók vagy kiegészítők, amiket fontosnak tartunk (pl. világítás, fogasok, csatlakozók)?

A mosdószekrénynél még az is felmerülhet, hogy egyéb kiegészítőkre szükségünk van-e. Mivel általában a mosdónál, a tükör előtt végzünk olyan tevékenységeket, amikhez elektromos eszközök kellenek, jó ha konnektor van a közelben, esetleg a szerkény oldalában. A kis kéztörlő törölközőnek is kellhet egy kis akasztó, ahol könnyen elérhető kézmosás után. 

Mennyi időt bír ki egy mosdószekrény?

Ha sikerül egy minőségi és strapabíró darabot választani, akkor évtizedekben mérhető. Mosdószekrényt nem fél évre vásárolunk, hanem hosszabb időre. A megfelelő vízszigetelés persze elengedhetetlen ahhoz, hogy minél tovább megőrizze az eredeti állapotát. Mivel napjában többször mosunk kezet, a mosdó környéke a legvizesebb. A nem jól kezelt vagy tisztított felületeket hamar kikezdheti a víz, ezért figyeljünk rá, hogy ne álljon a víz a mosdószekrény tetején.

Széles bútorválaszték az Aquatrade online áruházban!

Webáruházunkban színek, formák és anyagok tekintetében is széles választék várja Önt a mosdószekrények terén. Munkatársaink örömmel segítenek kiválasztani a fürdőszobájába leginkább megfelelőt. Mosdószekrényeink kaphatók önmagukban, de mosdóval ellátva és komplett fürdőszobabútor szettben is, bármelyik verzió rendelhető.

Számos stílus megtalálható a kínálatunkban a klasszikustól a vintage-en át a modernig, sőt igényeinek megfelelően egyes darabok alakíthatók, kiegészíthetők, variálhatók is. Keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, e-mailben vagy telefonon.