Magas zuhanytálca

Magasított zuhanytálcáinkból íves és szögletes alakú változatok is elérhetőek többféle méretben. Az ülőkés kialakítású, mély zuhanytálcák nemcsak a komfortos leülés lehetőségét biztosítják zuhanyzás közben, hanem minikádként a kisgyermekek higiénikus és biztonságos fürdetésére is kiválóan alkalmasak. Böngéssze végig webáruházunkban a minőségi akrilból készült magasított zuhanytálcákat, és rendeljen házhoz szállítással!

Nézet:
Sorrend:

A zuhanyzó megtervezése nem egyszerű feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni. A praktikai kérdések, és technikai paraméterek mellett nagy szerepet kap a dizájn is. Amire azonban sokan nem gondolnak, az az, hogy vajon a jövőben is olyan hasznos és szép lesz-e az általunk megálmodott zuhanyzó, mint most. Ha pedig mégis elgondolkodnánk rajta, jön a következő kérdés: hogyan oldhatnám meg? Erre a magas zuhanytálca a válaszunk, ami időtálló, mondhatni jövőbelátó megoldást kínál.

További kínálatunk: Zuhanytálca

A magas zuhanytálca alakja

Magas zuhanytálcákat több féle alakban és formában is lehet már kapni. Ez nem csak a dizájn terén ad nagyobb választékot, de az elhelyezést is megkönnyíti. így aztán helyszűke miatt sem kell lemondani a magas zuhanytálca nyújtotta előnyökről. De nézzük is a formákat.

Négyzetes

A négyzetes zuhanytálca tágas belső teret kínál, ráadásul még ülőkének is marad elég hely. A beszerelése adott, a fürdőszoba valamelyik sarkáb kerül. A két, falhoz nem érintkező oldalt pedig kedvünk szerinti fedőlappal díszíthetjük. Általában 70x70 és 90x90 közötti méretekben kapható. Egy hátránya van, hogy a kiálló sarka miatt sok helyet foglal.

Téglalap alakú

A téglalap alakú magas zuhanytálca egy keskeny fürdőszobában is tágas teret biztosít a zuhanyzáshoz. Ezt úgy éri el, hogy míg a rövidebb oldal 75-90 cm között van, a hosszú oldal elérheti a 160 cm-t is, így garantáltan nem kell nyomorogni a zuhanykabinban. A falhoz nem érintkező oldalakat itt is burkolhatjuk saját stílusunk szerint.

Íves

Amennyiben mégis a sarokba képzeltük el a zuhanyzót, úgy nyerhetünk több helyet a fürdőben, ha íves magas zuhanytálcát választunk. A lekerekített oldal több helyet hagy az egyéb bútorok számára, miközben a tálca belső teréből sem veszítünk semmit.

Magas zuhanytálca ülőkével

Egyes magas zuhanytálcák ülőkével vannak ellátva. Ez az extra kényelmi funkció valósággal feldobhatja a zuhanyzás élményét egy fárasztó nap utan. A magas zuhanytálca arra is lehetőséget nyújt, hogy feltöltsük vízzel, az ülőkén ülve pedig belógassuk és kiáztassuk elgémberedett végtagjainkat. Persze idősebb emberek számára is könnyebbség, ha nem akarják végigállni a zuhanyzást, de mégse szeretnék elkapkodni a tisztálkodást.

Az ülőkés magas zuhanytálca, de valójában az összes magas zuhanytálca funkcionálhat mini kádként is. Ez kisebb méretű fürdőszobákban praktikus, ahol nincs hely egy igazi fürdőkádnak, viszont nem szeretnénk lemondani a fürdésről sem. A magas zuhanytálca nagyszerű megoldás lehet akkor is, ha babákat, vagy kisgyerekeket szeretnénk fürdetni, mert nem kell attól félni, hogy elmerülnek a vízben. Ráadásul, kevesebb vízzel is fel lehet tölteni, vagyis gazdaságosabb, mint egy nagyméretű kád.

Kinek ajánljuk a magas zuhanytálcát?

A válaszunk egyszerű mindenkinek. De különösen érdemes elgondolkodni rajta azoknak, akik éppen családi házukat tervezik, ahová majd érkeznek a gyerekek, hiszen láthattuk, hogy mennyire hasznos babák fürdetésekor. A magas zuhanytálca másik előnye, hogy a magas falai bent tartják a vizet, és nem kell attól tartani, hogy egy kiadós zuhanyzás után az egész fürdőszoba vízben úszik. Így a gyerekek is nyugodtan zuhanyozhatnak majd egyedül.

Idős emberek számára is jó szívvel ajánljuk, ugyanis a magas zuhanytálcákat a padlóba süllyesztve is be lehet építeni. Ez megkönnyíti a zuhanyzóba történő ki. és belépést is.

A magas zuhanytálca anyaga

Magas zuhanytálcákat nem igazán készítenek műmárványból, ezért ha mindenáron öntött zuhanytálcát szeretnénk, érdemes újratervezni. És hogy miért nincs műmárvány magas zuhanytálca? A válasz egyszerű. A magas zuhanytálca alakja nem éppen egysíkú, ráadásul sokkal nagyobb, mint egy hagyományos zuhanytálca. Ehhez a műmárványnál rugalmasabb anyagra van szükség.

Itt jön képbe a szaniter gyártás csodafegyvere, az akril. Az akril egyik jó tulajdonsága, hogy rendkívül könnyen formázható, ezért nem jelent problémát egy bonyolultabb alakzat kialakítása sem. Gondoljunk csak az ívelt magas zuhanytálcára, vagy azokra a zuhanytálcákra, amelyekben ülőke is található. Ezeket mind az akril rugalmasságának köszönhetően sikerült létrehozni.

Az akril persze nem csak a tervezők és a gyártók életét könnyíti meg. Egy akrilból készült magas zuhanytálca a mindennapos zuhanyzást is valódi luxus élménnyé varázsolja. Az akril zuhanytálca ugyanis nem vonja el a hőt, így sosem kell hideg zuhanytálcára állni. Ezenfelül antibakteriális a felülete, sima és fényes. Így a takarítása is egyszerű, elég csak szárazra törölni. Az akril strapabíró, ütés- és kopásgátló, hosszú idő elteltével sem fakul meg, vagy sárgul be. Mi több, a karcolások sem látszanak meg rajta.

Készletünkön a legkiválóbb minőségű akrilból készült magas zuhanytálcákat találod. A formák és méretek terén is rendkívül széles a választék, így mindenki megtalálja a számára ideálisat. Formától függően a kiválasztott magas zuhanytálcához külön elő- és oldallap is kapható. Minőségi termékeinkre akár 10 év garanciát is vállalunk.