Mélytálcás zuhanykabin

Nézet:
Sorrend:
-5%
KP4-kpl/TX5b/165  80 íves mélytálcás zuhanykabin
KP4-kpl/TX5b/165  80 íves mélytálcás zuhanykabin fogantyú
RRP: 237 300 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
225 400 Ft
-5%
KP4-kpl/TX5b/165  90x90 íves mélytálcás zuhanykabin
KP4-kpl/TX5b/165  90x90 íves mélytálcás zuhanykabin fogantyú
RRP: 247 200 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
234 800 Ft

Számunkra a zuhanyzás nem csak rutin feladat, amin igyekszünk minél hamarabb túlesni. Úgy gondoljuk, hogy a zuhanyzás remek alkalom arra, hogy összeszedjük reggel a gondolatainkat, vagy kieresszzük este a gőzt. Éppen ezért fontos, hogy a zuhanyzó ne egy zsúfolt sarok legyen, hanem egy kényelmes, letisztult hely. A mélytálcás zuhanykabin nagyszerű lehetőséget biztosít ehhez, mutatjuk miért.

Mikor van szükség mélytálcás zuhanykabinra?

Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy viszonylag kis helyen kell berendezni a fürdőszobát. A kis hely azonban nem mehet a kényelem és elegancia rovására. A mi megoldásunk a mélytálcás zuhanykabin, ami egy kisebb kád és egy zuhanykabin ötvözete.

Ha a fürdőszoba mérete nem engedi meg, hogy egyszerre legyen fürdőkádunk és zuhanykabinunk, érdemes beszerezni egy mélytálcás zuhanykabint. Ugyancsak teret nyerhetünk, ha egy alacsony, tetőtéri fürdőbe kívánunk elhelyezni zuhanykabint. A mélytálcás zuhanykabinok általában 20-25 cm-rel alacsonyabbak hagyományos társaiknal.

A mélyített (vagy magasított) tálcát feltölthetjük vízzel, ezáltal egy kisebb fürdőkádat kapunk. Tökéletesen alkalmas arra, hogy kiáztassuk elgémberedett végtagjainkat, vagy csak leüljünk zuhanyzás közben. Ez utóbbi lehetőség különösen fontos lehet idősebb emberek számára.

Nagycsaládosok számára is ideális megoldás a mélytálcás zuhanykabin. A mini kádként funkcionáló magasított tálca megkönnyíti a kisgyermekek fürdetését, és nem kell külön erre a célra beszerezni plusz egy kádat. A mosást is megkönnyíti, ugyanis nyugodtan beáztathatjuk a szennyest a magasított tálcában, miközben a mosdókagylót továbbra is zavartalanul használhatjuk.

A mélytálcás zuhanykabin méretei

Ha elképzeljük egy kádnak és egy zuhanykabinnak a kombinációját, bizonyára egy nagyméretű eszköz jut eszünkbe. Ezzel szemben a mélytálcás zuhanykabin rendkívül változatos méretekben kapható. Kínálatunkban is széles választékban található mélytálcás zuhanykabin. Ezzel az a célunk, hogy mindenki találjon magának olyan verziót, ami a leginkább megfelel az ízlésének és lehetőségeinek.

A mélytálcás zuhanykabin tálcája általában 30 cm mély, de előfordulnak 40, vagy akár 50 cm mély tálcák is. Miután feltöltöttük vízzel, kitűnő helyet biztosít ülő fürdéshez, vagy kisgyerekek mosdatásához.

A tálca mélysége mellett igen fontos a mélytálcás zuhanykabin külső mérete is. Valójában ez az, ami leginkább befolyásolja, hogy melyik terméket választjuk. A fürdőszoba méretei általában adottak, korlátozott méretű hellyel kell gazdálkodni. Ha meglehetősen kisméretű helyiségbe szeretnénk mélytálcás zuhanykabint beszerelni, akkor ideális választás a 80x80 cm-es verzió. Ezt a típust még a legkisebb fürdőszobában is kényelmesen elhelyezhetjük anélkül, hogy túlságosan zsúfolttá válna a tér.

Gyakori probléma a keskeny fürdőszoba, hiszen az ilyen elrendezésű helyiségben így is úgy is sok helyet foglal a négyzetes (azonos oldalméretű) zuhanykabin. Erre a nehézségre ad problémát a téglalap alakú, illetve az asszimetrikus zuhanykabin. Ezeknek a típusoknak az egyik oldala hosszabb, így nem foglalnak sok helyet, miközben a bezártság érzetét sem keltik. A méretük széles skálán mozog, de jellemzően 90x120 cm.

Mélytálcás zuhanykabin típusok

A mélytálcás zuhanykabin többféle kiszerelésben is kapható. Ahogy már említettük, létezik négyzetes, íves és aszimmetrikus zuhanykabin is. A négyzetes változat legnagyobb előnye, hogy ezeknek van a legkisebb mérete. Ebből kifolyólag szinte minden fürdőszobába beférnek.

Az aszimmetrikus mélytálcás zuhanykabin szintén rugalmas az elhelyezést illetően, miközben jóval nagyobb belső teret biztosít, mint a négyzetes kiszerelés. A nagyobb belső tér lehetővé teszi a fürdést nagyobb gyerekek számára is. Az aszimmetrikus mélytálcás zuhanykabinok általában ülőkével is fel vannak szerelve, így az idős emberek nyugodtan megpihenhetnek zuhanyzás közben.

Az íves mélytálcás zuhanykabinok legnagyobb előnye, hogy a kabinajtó görgők segítségével működik, vagyis a nyitás-csukás nem igényel plusz teret a fürdőből. Sajnos a görgők idővel elkophatnak, de ezeket könnyen lehet cserélni. Az íves zuhanytálca pedig rendkívül elegáns, a finom vonalak modern megjelenést kölcsönöznek az egész helyiségnek.

A mélytálcás zuhanykabin anyaga

Az általunk forgalmazott mélytálcás zuhanykabinok egytől egyig kiváló alapanyagból készültek. A magas minőséget nem csak a formás és ergonómikus megjelenés, hanem a megbízható anyagok is biztosítják. A mélytálcás zuhanykabin üvege 8 mm-es edzett üveg, vagyis karcálló és kellően szilárd. A zuhanykabin üvege könnyen tisztítható, ezáltal látványos és higiénikus marad.

A mélytálcás zuhanykabin váza általában krómozott alumínium. Ez az anyag igen strapabíró és stabil. Maga a tálca akrilból készül. Az akril felülete antibakteriális, vagyis könnyen tisztítható. Ez az anyag kopásálló, tehát hosszabb idő után sem fog elszíneződni. Az akril felülete puha érzetet kelt, és nem vonja el a hőt, ezért nem okoz kellemetlenséget mezítláb belelépni.

A mélytálcás zuhanykabin beépítése

A mélytálcás zuhanykabin beépítése nem ördöngösség, hiszen minden csomaghoz alapos leírás tartozik. Még a vásárlás előtt ajánlott eldönteni, hogy bal, vagy jobb oldali kiszerelést szeretnénk. Ezenkívül csak követni kell az útmutatóban leírtakat és rövid időn belül élvezhetjük a mélytálcás zuhanykabin nyújtotta előnyöket.