WC ülőke

Nézet:
Sorrend:
-3%
Avva Slim Soft Close WC-ülőke
Avva Slim Soft Close WC-ülőke fekete
RRP: 30 500 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
29 590 Ft

Kényelem szempontjából a WC legfontosabb része természetesen a WC-ülőke, ezzel érintkezünk közvetlenül. Ha ennél mellényúlunk, akkor azt a legjobb WC-csésze se tudja ellensúlyozni. Számos anyagból készítenek ma már ülőkét, rengetegféle mintával és méretben. Az alábbiakban látni fogjuk, hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb ülőkét.

Az ideális WC ülőke kiválasztásának szempontjai

Bár a WC-ülőke árban nem a legnagyobb tételek közé tartozik a szaniterek között, mégis érdemes körültekintően választani. Ha már valamiért pénzt adunk ki, legyen az egészen apróság, jó, ha minőséget kapunk a pénzünkért. Vegyük végig, miket kell végiggondolni a vásárlás előtt!

Méret és kompatibilitás

Nem minden WC-ülőke passzol minden csészéhez. Már maga az alak is erősen befolyásolja, hogy milyen ülőkét lehet stabilan rászerelni. A WC-csésze típusának és méreteinek ismeretében a szakemberek megmutatják, hogy mely ülőkék jöhetnek szóba. Nekünk csak rá kell mondanunk az igent az egyikre. 

Kényelem

Nem szükséges hangsúlyozni, hogy a WC-n, ami a megkönnyebbülés helye fontos a kényelem. Naponta többször is ráülünk a WC-ülőkére, ezért elsődleges szempont, hogy esik rajta az ülés. Lehetnek olyan speciális igények is, például mozgásszervi betegségek esetén vagy műtétek után, amikor a WC-ülőkének igazodnia kell a megváltozott állapothoz. Ezekre is mind találhatunk megoldást speciális ülőkék vagy kiegészítők segítségével.

Stílus és anyag

Ahogy fürdőszobastílus is sokféle létezik, ugyanúgy az ülőkék között is megtalálhatók a klasszikus kialakításúak, de vannak színesek, bohémek, sőt vintage darabok is. Igény szerint rendelhetünk is ülőkét általunk választott mintával és színnel. Így még ez is teljesen egyedi lehet.

Az ülőkék anyaga legtöbbször műanyag, hiszen ezt tökéletesen lehet fertőtleníteni és könnyű takarítani. Ezzel szemben a fa, bár nagyon mutatós, könnyebben kikezdi a víz, ha nincs megfelelően kezelve. A WC-ülőke alsó része, ami a csészével érintkezik sok baktérium megtelepedésének adhat helyet. Ott gyakran kell a foltokat, szennyeződéseket takarítani. Előnyös, ha nincs az ülőke alsó részén sok zug, ahol ezek a szennyezdések megülhetnek. A rendszeres és alapos takarítás a WC-ülőke környékén a legfontosabb. 

Tartósság és minőség

Ha minőségi WC-ülőkét vásárolunk, akkor természetesen egyszersmind tartósságot is vásárolnuk. Számos márka garantálja ezt, ezekről lentebb még szót ejtünk.

Zajcsökkentés - lecsapódásgátló

Mindannyian kaptuk már fel a fejünket arra, amikor hirtelen lecsapódott a WC-ülőke. Ezt szerencsére meg lehet előzni egy lecsapódásgátlóval, ami nemcsak a zaj ellen jó, hanem a WC-csészét is védi. Ha sorozatosan nagy erővel hozzácsapódik a WC-csészéhez az ülőke, az hosszú távon nem tesz jót neki.

Gyermekbarát funkciók (szűkítő)

Ha kisgyermek is van a családban, akkor egy plusz eszköz még jól jöhet az ülőke mellé. Ez a szűkítő. A gyermekek kisebb méreteihez igazított szűkítőt könnyen a WC-ülőkére lehet tenni, és máris könnyebben fog menni a pelus és a bili elhagyása.

Három megbízható WC-ülőke márka

Arezzo

Az Arezzo egy 2015-ben alakult magyar vállalkozás, ami hamar az ország vezető szanitergyártójává vált. 2023-ban két kategóriában is díjat nyert a márka, az egyik a kiváló üzleti márka, a másik pedig a kiváló fogyasztói márka. Elegáns és letisztult szanitereik bármely fürdőhöz hozzáigazíthatók. 

Isvea

Az Isvea olasz vállalat 1962 óta foglalkozik többek között szaniterek gyártásával. Az Angelucci család által alapított cég központja Sant’Eusanio del Sangro környékén található, mintegy 200 km-re Rómától. Több mint 50 országba exportálják a világhírű olasz szanitereket. Olaszországban ott vannak a 10 vezető márka között. Kezdetben zománcozott kerámiákkal foglalkoztak.

Jika

A Jika cseh vállalat története egészen 1878-ig nyúlik vissza, Znojmóba, ahol Európa legrégibb kerámiagyára nyílt meg a 19. században. 1920-tól készítettek égetett mosdókat, kádakat, mosogatókat. Itt bátran mondhatjuk, hogy évszázados tapasztalat ötvöződik a legújabb technológiákkal. 

Felújítod a fürdőszobád? Nézz körül az Aquatrade kínálatában!

Ha épp fürdőszoba-felújítás előtt vagy, akkor ne is keress tovább, nézz körül az Aquatrade honalpján, hol a fent említett márkák zuhanykabinjai, kádjai, mósdokagylói és persze WC-i is megtalálhatók. Rengeteg stílus, forma, szín vár, ráadásul mind prémium minőségben.

Munkatársaink segítenek benne, hogy a megfelelő darabokat vásárold meg, amik valóban a fürdőszobád szerves részei lehetnek. Bármilyen kérdésedre örömmel válaszolunk, keress minket telefonon vagy e-mailben. 

A tervezéstől kezdve a vásárláson át a beszerelésig mindenben tudunk segíteni. A fürdőszobát nem szeretnénk félévente javítgatni vagy átalakítani, hiszen elég nagy kosszal és felfordulással jár. Érdemes tehát a minőségibb anyagokat és szakembereket megfizetni annak érdekében, hogy több tíz évig ne kelljen komolyabban a szaniterekhez nyúlni. Persze ehhez a megfelelő karbantartás is szükséges. 

Csaptelepeink, mosdóink, zuhanyzóink is hasonlóan népszerűek, mint a WC-k és a fürdőszobabútorok. A teljes fürdőt berendezheted webshopunkból.