Tükrös fürdőszoba szekrény

Nézet:
Sorrend:

Vannak, akik kifejezetten szeretik a kettő az egyben, sőt három az egyben megoldásokat. Ha egy tárgy többféle funkciót is el tud látni, akkor azzal pénzt és helyet is meg tudunk spórolni. Ilyenek a tükrös fürdőszobaszekrények is, hiszen a tükrös ajtó mögött egy többpolcos kis szekrény rejtőzik, sőt némelyik még ledes lámpát is rejt magában. Nézzük, milyen fürdőszobákba érdemes ilyen tükrös szekrényt választani!

Tükör vagy tükrös szekrény: melyiket válasszam?

Ha jó nagy a fürdőszobánk, és szinte végtelen tér áll a rendelkezésünkre, akkor bátran lehet külön nagy tükröket felszerelni a mosdók fölé, sőt még állótükör is elférhet a fürdőszobában, amiben az egész alakot láthatjuk. A külön tükörnek is vannak előnyei, talán kevésbé koszolódik, hiszen nem matatunk a közelében. A formák, színek és stílusok száma hihetetlen tág. Választhatunk a klasszikusabb, akár kovácsoltvas kerettel rendelkező, antik tükrök és a modern, letisztultabb, egyszerűbb kivitelű darabok közül. E kettő a skála két vége, ezek között helyezkedik el minden más. Lehet mozaikos szélű, mintás és színes tükörkeretekkel is találkozni.

A tükör a fürdőszoba meghatározó eleme, hiszen vonzza a tekintetet. Nemcsak azért, mert napjában többször pillantunk rá, hanem azért is, mert éppen szemmagasságban, a falon helyezkedik el. Előbb vesszük észre a tükröt egy helyiségben, mint a szőnyeget vagy a zuhanyajtót. Lényeges tehát, hogy a tükör mindig jól illeszkedjen a fürdőszoba stílusához. 

A tükrös szekrény akkor lehet jó választás, ha nincs lehetőségünk arra, hogy a fürdőszobába plusz szekrényeket vagy tárolókat helyezzünk el. Számos pipereterméket, gyógyszereket miegymást tartunk a fürdőszobában, ezeknek mind kell hely. Legtöbbször a tisztítószerek is itt kapnak helyet. A tükrös szekrénnyel két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a krémeknek, sminktermékeknek, elektromos eszközöknek (hajszárító, villanyborotva stb.) bőven jut hely egy-egy stílusos tükrös szekrényben.

Fontos szempontok a tükrös fürdőszoba szekrény választásához

Mint mindennek, a tükrös fürdőszoba szekrénynek is vannak előnyei, de hátrányai is. Előnye mindenképpen az, hogy helyet spórolunk vele, és egy olyan tároló felületet nyerünk, amihez felnőttek érnek csak hozzá. A falra helyezett kis szekrénykében bátran elhelyezhetünk gyógyszereket is, amiket fontos elzárni.

Hátránya talán az, hogy a nyitáskor és csukáskor óhatatlanul hozzáérhetünk a tükörhöz, amit így többször kell talán majd tisztítani, mint egy szabadon, egymagában álló tükröt.

Azt mindenképp végig kell gondolni a vásárlás előtt, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, ez befolyásolja, hogy mekkora tükrös szekrényt választahtunk. A legoptimálisabb magasságot is be kell lőni, hiszen nem jó, ha a szekrény legfelső polcát már alig érjük el. Ugyanígy a túl alacsonyan lévő szekrény sem jó, mert akkor nem látjuk magunkat benne rendesen. 

A tükrös fürdőszoba szekrény felszerelése

A tükrös fürdőszobaszekrényekben mindig van polcos kialakítás, sőt fiók is lehet bennünk. Az ajtón található a tükör, ami befedheti az egész szekrényt, de vannak olyanok is, ahol a tükör két oldalán található a kis szabadpolcok és középen egy nagyobb tükrös felület, ami mögött szintén tárolóhely van. Egyes tükrös szekrények még ledes világítással is fel vannak szerelve, így a világítást is megoldjuk egyetlen bútor vásárlásával. 

A szekrény felszerelését érdemes szakemberre bízni, mert fontos, hogy erősen és megfelelően simuljon és rögzüljön a falra. Mivel bőven megpakoljuk majd ilyen-olyan tárgyakkal, bíria kell majd a strapát. Nem szerencsés, ha a frissen felrakott szekrény egyszer csak leszakad. A tükör számára az elég végzetes.

A félig szabadpolcos szekrény oldalsó kis polcain elhelyezhetők például a fogmosás kellékei: a fogkrém, fogmosópohár és a fogkefék. Ezeket ugyanis napjában többször használjuk. Ha a polcra kerülnek, akkor nem foglalják a helyet a mosdó mellett, de nincsenek túlságosan eltéve sem, könnyű őket elővenni.

A rejtett, ajtó mögött lévő polcokra tehetünk minden más olyat, amit nem szeretnénk elölhagyni a fürdőszobában. Gyógyszerek, elektromos eszközök, sminktermékek. A tükrös szekrények sok mindent el tudnak nyelni.

Miért érdemes tőlünk vásárolni?

Kínálatunkban lámpával, led világítással rendelkező tükrös szekrények is találhatók, de olyan darabok is, amikhez nem tartozik világítás. A legkülönfélébb méretű, formájú és stílusú szekrények közül válogathat. A retro design-tól egészen a modernig lefedjük a kínálatot.

Elérhetőségeink bármelyikén kereshet minket, ha kérdése van. Örömmel állunk rendelkezésére már e tervezési fázisban is. Bátran tájékoztassa munkatársunkat arról, hogy milyen fürdőszobába keres tükrös szekrényt, mekkora hely áll rendelkezésére, mik a lehetőségek. Ezek tudatában biztos, hogy sikerül kiválasztani a legmegfelelőbb darabot.

Megbízható márkákkal dolgozunk, így választhat márka vagy ár szerint is. Futárszolgálattal biztonságosan házhoz rendelhetők a törékeny tükrök és tükrös szekrények is, de minden esetben jelezze, ha nem úgy érkezett meg a rendelt bútor, ahogy azt elvárta volna.