U alakú zuhanykabin

Ideális választás kis alapterületű fürdőszobákba, de az esztétikus dekorüvegnek köszönhetően a nagyobb helyiségek tágas érzetét is megőrízheti vele. Fal mellett bárhol könnyen beépíthető zuhanytálcára, épített padkára vagy padlóra is. Nézzen szét széles kínálatunkban, és válassza ki az Önnek megfelelő méretet!

Nézet:
Sorrend:
-5%
KN/TX5b 100 zuhanykabin + SS0/TX5b 100 fix fal
W0 üveg
RRP: 257 000 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
244 200 Ft
-5%
KN/TX5b 80 zuhanykabin + SS0/TX5b 80 fix fal
W0 üveg
RRP: 219 700 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
208 700 Ft
-5%
KN/TX5b 90 zuhanykabin + SS0/TX5b 90 fix fal
W0 üveg
RRP: 230 400 Ft A beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
218 900 Ft

Egy zuhanykabin minden fürdőbe jó választás, hiszen elég csak a méreteket meghatározni, az alapján készen kapunk egy modern és stílusos zuhanyzót. Nem igényel sok előkészületet a fürdőszobában, egyszerűbb a beszerelése. Az U alakú zuhanykabinok egyik fala maga a fürdő fala, a többi átlátszó vagy matt üveg.  Lássuk, milyen fürdőkbe a legjobb!

Elegáns design és prémium minőség

Az U alakú zuhanykabinok légies és könnyed megjelenést biztosítanak a fürdőszobának. Mivel szinte láthatatlan a 3 fala, zavartalanul engedi át a napfényt. Ez olyan fürdőszobákban is nagy előnyt jelent, ahova viszonylag kevés fény jut be. 

Az U alakú zuhanykabinok alapterülete lehet négyzet, téglalap, sőt kör alakú is, így nagyon sokféle falfelülethez illeszthetők. A falak anyaga általában biztonsági edzett üveg, a tolóajtók görgőié pedig sárgaréz. Polírozott alumínium profilokkal és AntiDrop vízlepergető réteggel vannak ellátva, ami a hosszú élettartamot biztosítja. 

Milyen környezetbe illik az U alakú zuhanykabin?

Szinte bármilyenbe. Az a jó benne, hogy egy-két kiegészítővel rögtön megadható a stílusa, sőt a zuhanypanel és a csapok is meghatározhatják a modernebb vagy kicsit vintage stílust. 

Játszhatunk a csempe színével, mintájával, anyagával. Mivel a zuhanykabin egyik fala magának a fürdőnek a fala, így számos lehetőségünk van arra, hogy ott valami design-os megoldással álljunk elő. A három átlátszó fal ki fogja emelni azt az egy mintás, színes falat. Ez még kis alapterületű fürdőszobák esetén is kivitelezhető. A tetőtéri fürdőktől kezdve a nagy alapterületűekig bárhol jó szolgálatot tehet egy U alakú zuhanykabin.

Ha túl sok számunkra az átlátszó üvegfalak triója, akkor könnyedén rendelhetünk mattított falas zuhanykabint is. Így élvezhetjük az optikailag tágas teret zuhanyzás közben, de nem kell lemondanunk a magánszféráról sem.

Milyen méretű U alakú zuhanykabint válasszunk?

Minden azzal kezdődjön, hogy felmérjük, mekkora hely áll rendelkezésre a fürdőszobában. Mivel az U alakú zuhanykabinok lehetnek tolóajtósak is, ezért az ajtó nyitási körívét nem kell beleszámolnunk. Az alapterület és a magasság a legfontosabb értékek. 

A 100X70X70-es kisebb méretű kabinoktól kezdve a 150X90X90-ig széles skálán mozognak az egyes termékek. Minden fürdőszobába megtalálhatjuk tehát az oda illőt. A webshopok nagy részének van bemutató boltja vagy terme is, ahol megnézhetjük a kiválasztott zuhanykabint. Belépve egyből érezhetjük, hogy jó lesz-e vagy sem.

Egy praktikus tipp a számunkra megfelelő zuhanykabinméret kiválasztásához: Nagyjából jelöljük ki a fürdőben, akár ragasztószalaggal a földön, hogy a kiválasztott kabin mekkora helyet foglal majd el. Ha ezután beállunk ebbe a négyzetbe vagy téglalapba, esetleg a falakat is imitáljuk kartonlapokkal, akkor látni fogjuk, hogy kényelmesen elférünk-e benne. Ha nem, akkor érdemes eggyel nagyobb kivitelt választani. Nem jó, ha zuhanyzás közben folyton beleütközünk a falakba.

Milyen típusú U alakú zuhanykabint válasszunk? 

Az AMD2+AMB márkájú termékek brillant színű profiljai annyira kecsesek, hogy zuhanyzás közben az lehet az érzésünk, mintha levegőn lennénk, és az üvegfalak ott sem lennének. A zuhanykabin ebben az esetben nem vesz el sokat a fürdőszoba teréből, hiszen átláthatunk rajta.

Hozzájuk képest Easy Line család költségkímélőbb megoldást jelent, és mindkettő rendelkezik prémium funkciókkal és kivitelezéssel. Például azzal, hogy a nyitásirány 180 fokos elforgatással tetszés szerint változtatható.

Miért praktikus az U alakú zuhanykabin?

Egy U alakú zuhanykabin azért praktikus, mert nem kell az egész fürdőszobát feltúrni a beszereléséhez, készen megvásárolhatjuk az egyes paneleket. Könnyed és légies megjelenésű, ezért a kisebb fürdőszobákba is ideális választás. Egyik falát a fürdőszoba fala adja, ezt a saját igényeink és ötleteink szerint díszíthetjük. Arra kell azonban vigyázni, hogy megfelelő legyen a szigetelése, valamint olyan anyag fedje ezt a falrészt, ami ellenáll a folyamatos vizes környezetnek.

Zuhanytálcája lehet magasabb és egész alacsony is az igényeknek megfelelően. Viszonylag könnyen tisztítható, arra azonban érdemes figyelni, hogy használaton kívül is húzzuk el néha a tolóajtót, hogy a két fal találkozásánál is könnyen megszáradhasson az esetleg odakerült víz.

Ezt leszámítva a profi felületkezelésnek köszönhetően minimálisra csökkenthető a cseppfoltok száma. A vízkő lehet még az, amit időnként egy enyhén ecetes vizes lemosással meg kell szüntetni. Ez érintheti a zuhanypanelt is, nem csak az ajtókat, görgőket. 

Az U alakú zuhanykabin tehát egy kényelmes és tágas kabinmegoldás az összes fürdőbe. Az alacsony peremű zuhanytálca minden korosztálynak kényelmes zuhanyzást biztosít. Árban is elég nagy a szórás az egyes darabok között, hiszen már 200 000 Ft-tól a miénk lehet egy ilyen kabin, viszont a több extrával ellátottakért már 500 000 Ft körüli összeget kell letennünk az asztalra. E két véglet között is számos terméket találunk.