Zuhany csaptelep

A zuhanyzó megtervezésekor először mindig a zuhanykabinra és a zuhanytálcára fókuszálunk, azt gondolván, hogy minden ezeken múlik. Természetesen a kabin és a tálca is kulcsfontosságú, de nem szabad elfeledkezni a zuhany csaptelepről sem. A zuhany csaptelep talán jelentéktelen eszköznek tűnik, pedig a megfelelő darab kiválasztásával minden tisztálkodást luxus élménnyé varázsolhatunk. Készletünkön széles választékban kapható zuhany csaptelep, így aztán mindenki kedvére válogathat. Találd meg te is azt, amelyik a legjobban megfelel igényeidnek!

Zuhany csaptelep fajtái irányítás szerint

A zuhany csaptelepeket több szempont alapján is csoportosíthatjuk. Az egyik, és talán a legfontosabb szempont a csaptelep irányítása. És hogy miért olyan fontos a vezérlés? Az ideális csaptelep használatával könnyedén juthatunk megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű vízhez zuhanyzás közben. Ezért olyan csaptelepre van szükség, amit nehézségek nélkül tudunk kezelni, hiszen senki sem szereti, ha tisztálkodás közben egyszer csak jég hideg víz zúdul a nyakába. Nézzük, milyen vezérlés típusok közül választhatunk.

Egykaros

A legelterjedtebb verzió az egykaros irányítású zuhany csaptelep. Legnagyobb előnye, hogy a hideg és meleg vizet is egyetlen karral lehet szabályozni, ezáltal rendkívül egyszerű elérni az ideális hőfokot és víznyomást. Tökéletes választás lehet olyan zuhanyzóhoz, amelyet gyerekek is használnak, hiszen az egykaros zuhany csaptelepet ők is hamar megtanulják biztonságosan kezelni.

Az egykaros zuhany csaptelep használatát megnehezíti, hogy amilyen könnyű beállítani a kívánt víznyomást és hőmérsékletet, ugyanolyan könnyű elállítani azt. Ha zuhanyzás közben nem figyelünk, és véletlenül elmozdítjuk a kart, akár le is forrázhatjuk magunkat.

Kétkaros

A hagyományos csaptelepek kétkaros irányítással működnek. A kétkaros zuhany csaptelep megjelenésével nosztalgikus hangulatot ad a fürdőszobának. A használata annyiban nehézkesebb az egykaroshoz képest, hogy sokáig tart, mire mindkét kart (hideg vizes és meleg vizes) a megfelelő pozícióba állítjuk. Zuhanyzás közben nem túl kellemes, ha sokáig kell magunkra folyatni a hideg, vagy éppen túl meleg vizet. Ha viszont sikerült beállítani, utána a teljes tisztálkodás idejére stabilan kapjuk a csapból a kívánt vizet.

Termosztátos

Aki teljes kényelemre vágyik, annak a termosztátos zuhany csaptelep tökéletes megoldás. A csaptelepbe beépített hőmérséklet szabályozó segítségével pontosan beállíthatjuk, hogy milyen hőmérsékletű vizet szeretnénk magunkra engedni. A termosztátos zuhany csaptelep hasznos lehet olyan fürdőben, amit gyerekek, vagy idősek használnak. A termosztátnak köszönhetően elkerülhető a leforrázás.

Milyen kiszerelésben kapható zuhany csaptelep?

Zuhany csaptelepet többféle kiszerelésben is vásárolhatunk, attól függően, hogy melyik felel meg a legjobban az ízlésünknek és a pénztárcánknak.

Zuhany csaptelep színek

A zuhany csaptelep kiválasztásakor a praktikusság mellett ügyeljünk a megjelenésre is. Az általunk kínált zuhany csaptelepek több színeben is kaphatók, ezáltal mindenki könnyűszerrel megtalálja azt a darabot, amelyik a legjobban passzol a fürdőszobájába. Zuhany csaptelepeink fekete, fehér, króm, bronz, réz, és nikkel színekben is kaphatók.

Zuhany csaptelep zuhanyszettel

Egyes zuhany csaptelepeink egy komplett zuhanyszettet is tartalmaznak, ami nagyban megkönnyíti a dolgod, hiszen biztos, hogy a zuhany feje és csöve is illik majd a csaptelephez.

A komplett zuhanyszett tartalmaz egy esőztető zuhanyfejet, egy kézi zuhanyfejet és egy gégecsövet is.

Ha már van egy kedvenc zuhanyfejed, akkor is nyugodtan kicserélheted a régi csapteleped, nálunk ugyanis zuhanyszett nélküli csaptelepeket is találsz.

Kombinált zuhany csaptelep

A kombinált zuhany csaptelep olyan csaptelep, amelyet nem csak zuhanyzáshoz, hanem például kád töltésére is használhatunk. A luxus zuhany csaptelepek olyan extra kiegészítőkkel vannak felszerelve, mint a fúvókák és a masszázsfejek.

A zuhany csaptelep beszerelése

Ahhoz, hogy akadálymentesen működjön a zuhany csaptelep, alaposan meg kell tervezni a helyét. A csaptelep típusa is nagyban befolyásolja a tervezést, nem mindegy ugyanis, hogy falra szerelhető, vagy falsík alatti csaptelepet szeretnénk.

Falsík alatti csaptelep

A falsík alatti csaptelep rendkívül esztétikus, hiszen a keverő szerkezet, ahova a hideg vizes és meleg vizes csövek befutnak, nem látszik, mivel a falba van beépítve. Vagyis, egyedül a vezérlőkar látszik a falon. Igen látványos, viszont egy esetleges szerviz esetén az egész falat meg kell bontani.

Falra szerelhető csaptelep

A falra szerelhető csaptelep több helyet foglal, hiszen az egész szerkezet a falon kívül helyezkedik el. Ennek következtében viszont jóval egyszerűbb javítani, vagy cserélni.

A zuhany csaptelep kiállás magassága

A zuhany csaptelep magasságát még az előtt ajánlott kimérni, hogy nekilátunk a szerelésnek. így nem érhet bennünket meglepetés. A zuhany csaptelepek átlagos magassága 100 és 120 cm között van.

Mennyit érdemes csaptelepre költeni?

A zuhany csaptelepek ára viszonylag széles skálán mozog. Az árat nagyban befolyásolja a csaptelep vezérlési módja, de az sem mindegy, hogy zuhanyszettest, vagy szett nélkülit választunk. Készletünkön mindenki megtalálja a számára ideális zuhany csaptelepet: az olcsó, de megbízhatótól kezdve egészen a luxus csaptelepekig.