Akril sarokkád

Nézet:
Sorrend:

Fürdőszoba berendezése, vagy felújítása közben mindenkiben felmerül a kérdés: milyen fürdőkádat válasszak? Nem véletlen, hiszen a kád fürdőszobánk központi eleme, a funkciói mellett a megjelenése is sokat tesz hozzá a fürdő összhatásához. A választást sokszor megnehezítheti a térbeli, vagy anyagi korlátok is. A sarokkád azonban minden esetben jó megoldás lehet. Lássuk, hogy miért!

Mikor van szükség sarokkádra?

Sajnos nem mindenkinek áll rendelkezésére elég nagy tér ahhoz, hogy szabadon válogasson a kád formák és méretek között, főleg, ha még zuhanyzót is szeretnének a helyiségbe. Arról nem is beszélve, hogy a kisebb fürdőszobákban az elengedhetetlen berendezések elhelyezése is problémás lehet, ha nem megfelelő a fürdőkád alakja.

 

A sarokkád erre a problémára nyújt nagyszerű megoldást. Ahogy a neve is mutatja, ezt a típusú kádat a szoba sarkába tudjuk illeszteni, vagyis a helye adott. A sarokkád rendkívül hatékonyan használja ki az adott helyet, így aztán a többi bútor számára is marad elég hely. Az pedig csak hab a tortán, hogy mi is beférünk anélkül, hogy nyomorogni kéne. 

 

De mit tegyünk, ha a fürdőszoba mérete nem teszi lehetővé, hogy a fürdőkád mellett egy zuhanyzó is helyet kapjon? Ismét a sarokkád lesz a megmentőnk, ugyanis egy kádparavánnal kombinálva tökéletes zuhanyzóként funkcionál. Ezzel a megoldással tehát szűk helyen is megoldható, hogy mind a fürdőzés, mind a zuhanyzás maximális kikapcsolódást nyújtson.

Az akril sarokkád előnyei

Az akril sarokkádnak több olyan előnye is van, amelyek elsőre talán nem nyilvánvalóak sokak számára. Ahogy már korábban említettük, a sarokkádat rendkívül könnyű beépíteni, elsősorban a formai kialakításának köszönhetően. Mivel a sarokban két falhoz is érintkezik, a legegyszerűbb kádparavánnal is egy csapásra zuhanyzóvá alakíthatjuk.

 

Ezek a kádak viszonylag nagy méretűek, ami ijesztő lehet, de sok pozitívuma is van. A tágas térnek köszönhetően többen is használhatják egyszerre, legyen szó egy romantikus fürdőzésről a párunkkal, vagy a gyerekek esti lubickolásáról. A közös fürdés élményét tovább növeli, hogy a sarokkádak középlefolyósak, vagyis senkinek sem kell a lefolyón kuporognia. A sarokkádban azok is kényelmesen fürödhetnek, akiknek erősebb a testalkata, vagy nagyobbak a méretei.

 

A sarokkád belső elrendezése lehetővé teszi a beépített ülőke kialakítását, amely nem csak a csecsemők mosdatásakor, de idős emberek számára is hasznos és kényelmes lehet. A széles peremek nagyszerű pakoló és tároló felületet biztosítanak. Végül pedig arról se feledkezzünk meg, hogy egy stílusos sarokkád micsoda eleganciát kölcsönöz az egész fürdőnek. Abban az esetben, ha nem szeretnénk burkolni, egy visszafogottabb csempézéssel alakíthatjuk saját stílusunkhoz.

Sarokkád méretek

A sarokkádak ellen legtöbbször azt az érvet hozzák fel, hogy túl nagy méretű, és sok helyet foglal. Való igaz, hogy egy egyenes kádhoz képest szélesebb, de hosszúságban a sarokkád kisebb. A szimmetrikus sarokkád tényleg nagyobbnak tűnik, mivel mindkét egyenes oldala ugyanolyan hosszú. De ettől még nem kell lemondani róla akkor sem, ha kisebb méretű fürdőszobába szeretnénk. Ma már többféle méretben is kapható szimmetrikus sarokkád, a 120x120-astól kezdve a 150x150-esig.Bővebb információ, segítség: fürdőkád méretek

 

A hatékony térkihasználás másik módja, hogy aszimmetrikus sarokkádat választunk. Az aszimmetrikus sarokkád lényege, hogy az egyik oldala rövidebb, mint a másik. Ezzel a megoldással több helyet nyerünk a fürdőben, így garantáltan nem okoz gondot a többi szaniter elhelyezése sem.

 

Miközben a külső méret lecsökkent, a kád belső teréből semmit sem vesztettünk az aszimmetrikus kialakításnak köszönhetően. Ezáltal a sarokkád megőrizte a sokak által kedvelt tulajdonságát, vagyis a tágas belső teret, ami mindenki számára kényelmes fürdést biztosít, és akár többen is használhatják egyszerre.

A sarokkád anyaga

A kezdeti időkben a fürdőkádak zománcozott acélból készültek. Az acél kádak mind a mai napig kaphatók, hiszen viszonylag olcsók, az acél nagy szilárdságú, ráadásul újra felhasználható. Hátránya azonban, hogy törékeny, és hőt von el. Azt pedig senki nem szereti, ha a jéghideg kádba kell beleállnia.

 

A már a legtöbb kád akrilból készül, így a mi sarokkádjaink is. Az akril mondhatni a fürdőkád tökéletes alapanyaga. Strapabíró, erős, és több ember súlya alatt sem deformálódik el. Az akril könnyen formázható, nem véletlen tehát, hogy a különleges alakú sarokkádak is ebből az anyagból készülnek. Az akril felülete antibakteriális, könnyen tisztítható, karcálló, és mindig fényes. A szobahőmérsékletének köszönhetően a víz tovább marad forró.

Ha igazi luxusra vágysz

Ha igazi luxusra vágysz, akkor nézz körül sarokkád kínálatunkban. A legjobb minőségű akril sarokkádak közül válogathatsz, ráadásul a méretek terén is igen széles választékot biztosítunk. A megvásárolt termékekre pedig garanciát vállalunk.

 

Az igazi luxus érdekében már a kád vásárlása közben hozzáadhatsz olyan kiegészítőket, mint a fejpárna, egy trópusi előlap, vagy egy több fúvókás pezsgőfürdő funkció. Legyen a fürdőszobád a stílus és kényelem központja.