Gránit mosogató

Nézet:
Sorrend:

 

 

Konyhánk tervezése során különös gondot kell fordítani a mosogató kiválasztására, hiszen központi szerepet tölt be a helyiségben. Ma a legjobb választás a gránit mosogató, ami praktikussága mellett esztétikus is. Tartós anyaga hosszú életet biztosít, és a formáját is megtartja, ezért igazán jó befektetésnek számít. Kínálatunkban több fajta színben is kapható, így szinte bármilyen stílusú konyhába illeni fog.

A gránit mosogató előnyei

A gránit mosogató nem véletlenül válik egyre népszerűbbé, ugyanis számtalan előnye van. A mosogató anyagának köszönhetően rendkívül strapabíró, ennek köszönhetően pedig akár egy egész életen át használhatjuk. Extra keménységét a magas gránit tartalom adja, amitől egyben ütésállóvá és karcállóvá válik. Így nem hogy a dörzsi szivacstól nem kell félni, de még egy törött tányér, vagy egy húsklopfoló sem okozhat problémát. Hőálló képessége pedig lehetővé teszi, hogy a forró anyagok se tegyenek benne kárt.

A gránit mosogató nagy előnye, hogy könnyen tisztítható. Napközben elég egy egyszerű vizes ronggyal áttörölni, bár néhány havonta nem árt neki egy vegyszeres tisztítás sem. Nem kell megijedni, a gránit mosogató saválló, így bármilyen vegyszert használhatunk. Természetesen nincs szükség túl erős szerekre, mivel a gránit vízlepergető, így a vízkövesedést is megelőzi. A sima, antibakteriális felülete foltmentességet biztosít, ráadáasul a szagokat sem szívja be, így aztán akár halat is pucolhatunk rajta.

A számtalan praktikus tulajdonság mellet érdemes kiemelni azt is, hogy a gránit mosogató és csaptelep rendkívül esztétikus. Rengeteg színben kapható, mint például fekete, fehér, vagy bézs. Az elegáns megjelenésnek köszönhetően bármilyen stílusú konyhában megállja a helyét. Ha ügyesen kombináljuk a konyhapulttal, és a megfelelő színt választjuk, a gránit mosogató könnyen válhat konyhánk főszereplőjévé. Ugyancsak az okos színválasztással elérhetjük azt is, hogy csendesen, de tökéletesen illeszkedjen az egész konyha stílusához.

A gránit mosogatók alapanyaga 

A gránit igen elterjedt a természetben, a gyémánt után a második legkeményebb kőzet. A gránit mosogatók természetesen nem tiszta gránitból készülnek, hanem egy kompozit anyagból. A gránit kompozit 80%-ban gránitőrlemény részecskéket (más néven gránit kvarcot), és 20%-ban egy folyékony kötőanyagot (egy speciális akrilt, vagy műgyantát) tartalmaz. Ezt a keveréket hívják magranitnak, melynek gyártása során kiemelten magas minőségű technológiát alkalmaznak.

Annak ellenére, hogy nem 100% gránitról van szó, a keverék teljesen úgy viselkedik, mint a színtiszta anyag. Az őrlemény és a kötőanyag arányát a gránit mosogatók gyártásánál általánosan alkalmazzák, a gyártók nem szoktak ettől eltérni. Ezzel az aránnyal kiemelik az anyag jó tulajdonságait, miközben háttérbe szorítják a gyengeségeit. Ezért is nagyon fontos a jó minőségű, már bevált alapanyagok használata.

Bármennyire kiváló anyagról van szó, mégis ebből fakad a gránit mosogató legnagyobb, talán egyetlen hátránya. Ez pedig az ára. Sajnos a gránit meglehetősen drága, így alaposan át kell gondolni, ha ilyen mosogatót szeretnénk. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a minőségnek ára van, és itt egy hosszútávú befektetésről van szó.

A gránit mosogató magas ára miatt sokan hamisítják, és olcsóbban adják el. Ezzel az a baj, hogy jóval kevesebb gránitot tartalmaz, és a fent említett előnyök sem igazak rá. Könnyebben törnek, karcolódnak és el is színeződhetnek. Ezért nem árt inkább kicsit többet fizetni.

Milyen konyhai stílusokhoz illik a gránit mosogató?

A gránit mosogatók és csaptelepek nagy előnye, hogy szinte bármilyen konyhai stílushoz illenek. Ezt leginkább a különféle színeknek köszönhetik. Nézzük, hogy melyik színek milyen környezetben mutatnak a legjobban.

A fekete mosogató tökéletes választás, ha egy letisztult, elegáns konyhát szeretnénk. Egyszerűségéből fakadóan egy rusztikusabb környezetben is megállja a helyét. Egy szimpla konyhapulttal kombinálva gyorsan a helyiség középpontjává válik. A lenyűgöző hatás érdekében alkalmazzunk arany, vagy bronz kiegészítőket, így a konyhánk a legmodernebb stílust tükrözi majd.

A szürke, hamvasabb árnyalatú mosogató formabontó megjelenést kölcsönöz az egész konyhának. A szürke színű mosogató harmonikus összhangot alkot a fémes színű konyhai eszközökkel. Ez a szín ideális választás a minimalista stílus kedvelőinek. Egy márványlappal kombinálva igazi luxus hatást kelt.

Ha időtálló stílusú konyhára vágyunk, nincs jobb megoldás a fehér gránit mosogatónál. Ezt a színt bármivel kombinálhatjuk, mindig jól fog mutatni. Amilyen jól illik egy rusztikus környezetbe, legalább annyira teszi modernné is a konyhát. Letisztultsága nyugalmat áraszt, nem véletlenül egy igazi klasszikus.

Találd meg nálunk a kedvenc gránit mosogatódat!

Ha gránit mosogatót szeretnél, az Aquatrade Fürdőszoba Webshopban jó helyen jársz. Széles választékunkban rengeteg színből válogathatsz. Termékeink ár/érték aránya is kiemelkedő, hiszen a minőségi alapanyagokból csúcstechnológiával állítjuk elő őket. Gondos kiszállítást biztosítunk az egész ország területén. És ha ezek után még kérdésed lenne, bátran keresd szakembereinket, akik a te érdekeidet szem előtt tartva segítenek majd.