Blog

Zuhanykabin típusok jellemzői

Bizonyára nem könnyű megtalálni a megfelelőt a zuhanykabin típusok között, hiszen forma, anyagminőség és stílus szerint is megkülönböztethetik a piacon kapható termékeket. Persze, legfőképpen a rendelkezésre álló hely, illetve a fürdőszoba adottságai határozzák meg, hogy milyen zuhanykabint érdemes választanunk. Igyekeztem ezért összegyűjteni néhány olyan információt, melyek révén esetleg ötleteket adhatunk a választást illetően.

Zuhanykabin típusok – zuhanyfal, kádparaván

A zuhanyfal talán az egyik leglátványosabb megoldás, a fürdőszoba dísze lehet. Nem egy szakember szerint ráadásul olcsóbb is lehet a kivitelezése, mint más, hasonló nagyságú zuhanykabinoké, hisz nem igényel annyi szerelvényt. Zuhanytálca nélkül talán még szemrevalóbb hatást érhetünk el, de a vízelvezetés kérdése kulcsfontosságúvá válik ebben az esetben. Nyilvánvalóan fontos, hogy megoldott legyen a lejtés a burkolaton, mert másként hamar elúszhat a fürdőszobánk. A tisztán tartás már más kérdés, egy ekkora üvegfelület bizonyosan gyakoribb gondoskodást igényelhet, mint más típusok.

A kádparaván egyfajta köztes megoldás vagy még inkább kompromisszum lehet azoknál, akik megtartanák a kádat, de amellett előszeretettel zuhanyoznak is. Tolórendszerű, vagyis egy fix ajtó és két csúszó ajtóból álló megoldással is találkozhatunk a piacon, de akár csak egyetlen üvegparaván is segíthet abban, hogy megakadályozzuk a víz kicsapódását.

 

Helytakarékos zuhanykabin típusok

A tolóajtós zuhanykabin ideális lehet azoknak, akik helyet szeretnének megtakarítani a fürdőszobában. Hiszen ebben az esetben az ajtó nem kifelé nyílik, hanem a stabilan álló elem mögé csúszik be, ami egyértelműen kevesebb helyet foglal el.

Az íves zuhanykabinok is a viszonylag helytakarékos megoldások közé sorolhatók, s tán valamelyest kevesebb területet vesznek el a fürdőszobából, mint a szögletes kialakítású fülkék. E kategóriában is több modell közül választhatunk, nyílóajtós és görgős zuhanyfülkével is találkozhatunk a modellek között. Utóbbi megoldással talán több helyet takaríthatunk meg a fürdőszobában, hisz az ajtó nem kifelé nyílik.

Könnyen megeshet azonban, hogy nem áll rendelkezésre olyan falfelület a fürdőszobában, ahol sarokba illeszkedő zuhanykabint létesíthetnénk. Ilyen esetben ajánlják a szakemberek a háromoldalú és U-alakú zuhanykabinokat, hiszen ezekhez már akár egyetlen falfelület is elég lehet. Ugyanakkor ezek a modellek is igazán kedvesek a szemnek, akár központi helyre is kerülhetnek a fürdőben.

Ha szeretnél olyan lakást, aminek a fürdőszobájába bármilyen zuhanykabin befér, akkor nézz körül a megveszLAK lakás apróhirdetései között! 

Zuhanykabin anyaga

Abban sokan egyetértenek, hogy a biztonsági üvegből készült zuhanykabin elegánsabb megoldás, mint a műanyag betétlemezes termékek. Már csak a tisztításból adódóan is praktikusabb választás lehet az üveg, könnyebben tisztán tartható, mint a műanyag. Érdemes lehet arra is figyelni vásárláskor, hogy eleve vízlepergető bevonattal ellátott zuhanykabint válasszunk, ami valamelyest kevesebb törődést igényel majd a használat során.

 

Tálcás és tálca nélküli zuhanykabin

Nem mindenütt találkozunk már zuhanytálcával, viszonylag divatos megoldásnak számít enélkül kialakítani a zuhanyfülkét. Megoldható egy egyszerű zuhanyfallal is, akár üveg táblával vagy üveg téglákkal is ki lehet alakítani. Fontos azonban a megfelelő padlóösszefolyó kiépítése, s nemkülönben az is, hogy a csempéket is megfelelő minőségben fugázzák ki. Ha a zuhanytálcás megoldás mellett voksolunk, alacsony és magasított változatban is gondolkodhatunk.

 

Ha bármilyen kérdése felmerült zuhanykabinok vásárlás vagy a megfelelő típus kiválasztásával kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

Telefon: +36 30/985 5173

Email: info@aquatrade.hu

Zuhanykabinok széles választékát találja a zuhanykabin-szaniter.hu vagy az aquatrade.hu fürdőszoba webáruházakban.